Woensdag 15 april

15-04-2020

Wat leuk dat je weer op mijn blog kijkt. Vandaag weer allemaal leuke activiteiten om thuis te doen. Veel plezier!

2-4 jaar 

 • Knopenpatroon. Wat heb je nodig? Een heel hoop knopen, maar ook andere voorwerpen kunnen hieraan voldoen, kralen, knijpers en zelfs macaroni stukjes. Ook heb je een blad met een patroon nodig, of de naam van je kind. Wat ga je doen? Leg de knopen over het patroon heen en vorm zo je eigen letters of patronen.
 • Pompoms verplaatsen. Wat heb je nodig? Een paar pompoms of watjes, een rietje en twee bakjes. Wat ga je doen? Zuig met het rietje de pompoms uit het ene bakje op en stop ze in het andere bakje.
 • Sssst! De Tijger slaapt! Bekijk samen met je peuter, of laat je peuter zelf de volgende video bekijken. Het is een complete yogales over het boek 'Sssst! De Tijger slaapt!' Hierbij de link!

4-6 jaar 

 • Gooi en beweeg. Wat heb je nodig? Een dobbelsteen en de bewegingskaart die hieronder staat. Wat ga je doen? Gooi met de dobbelsteen en voer de bewegingen uit die daarbij staan.
 • Verrekijker maken. Wat heb je nodig? Twee wc-rollen, wol, tape en lijm. Wat ga je doen? Versier de wc-rollen met de wol en knoop het uiteinde vast. Lijm hierna de twee rollen aan elkaar vast en versier deze met tape of ander materiaal. Tape hierna een langer stukje wol aan de verrekijker vast, zo kan je hem om je nek heen doen.
 • Dansen met Kliederen met Klanken. Bekijk deze video en dans gezellig mee met Nienke!

6-8 jaar 

 • Theater in huis. Wat heb je nodig? Een theaterfragment wat je heel grappig vindt of je eigen inspiratie. Wat ga je doen? Bekijk het theaterfragment en probeer deze zo goed mogelijk na te doen. Of verzin zelf een leuk stuk en oefen dit. Vanavond, als je ouders klaar zijn met werken, kan je deze voorstelling voor hen spelen.
 • Fotolijst versieren. Wat heb je nodig? Verf, een oud fotolijstje, schuurpapier en een kwast. Wat ga je doen? Haal het fotolijstje uit elkaar, dus de achterplaat en het glas eruit halen. Schuur hierna het lijstje op en veeg de restjes er vanaf. Verf hierna het fotolijstje in je favoriete kleur en laat het drogen. Hierna kan je hem nog verder versieren of aan de muur hangen. Veel plezier!
 • Schooltv: Het theater. Bekijk hier een video van Huisje-Boompje-Beestje over het theater. Misschien vind je nog iets leuks voor je eigen theatershow!

8-12 jaar

 • Hartenkanon. Wat heb je nodig? Een plastic beker, een schaar of een mesje, tape, hartjes en een ballon. Wat ga je doen? Snijd de onderkant van de beker er vanaf. Leg hierna een knoopje in de ballon zonder dat je hem opblaast. Knip hierna de bovenkant van de ballon af en tape deze om de onderkant van de beker heen. Stop de hartjes één voor één in je kanon en schiet ze weg.
 • Maak je eigen kunst. Wat heb je nodig? Een foto van een schilderij, een fototoestel of mobiel en attributen die bij het schilderij horen. Wat ga je doen? Zoek een mooi schilderij op, bijvoorbeeld dit schilderij hier beneden. Bekijk het schilderij goed, wat is erop te zien? Waar staan de mensen? Wat hebben ze aan? Wanneer je dit weet ga je opzoek naar de spullen waarmee jij het schilderij zo goed mogelijk na gaat maken. Maak hier een foto van en wauw, je hebt je eigen kunstwerk gemaakt!
 • Schooltv: Wat is kunst? Bekijk deze video en kom erachter wat er nu eigenlijk onder kunst valt. Veel plezier!