Dinsdag 14 april

14-04-2020

Goedemorgen allemaal! Hopelijk hebben jullie een fijn paasweekend gehad. Nu begint school weer, nog steeds thuis, dat wel. En de ouders zullen weer aan het werk moeten. Daarom zijn hier weer leuke ideeën om je dag te vullen. Veel plezier! Vandaag is de lente het thema voor alle leeftijdsgroepen.

2-4 jaar

 • Vliegerplezier. Wat heb je nodig? Een blad in de vorm van een vlieger, stickers of potloden, een touwtje en eventueel versiering voor de staart van de vlieger. Wat ga je doen? Versier de vlieger en plak het touw van de vlieger eraan vast.
Vliegers maken
Vliegers maken
 • Doe de peuterdans. Klik op deze link en doe mee met een leuke dansvideo over bloemen! 
 • Glijbaan van een keukenrol. Wat heb je nodig? Een wc-rol of een keukenrol, kleine propjes papier of balletjes en een bakje. Wat ga je doen? Laat de propjes papier door de keukenrol heen vallen en vang ze op in het balletje. Super leuk om te zien hoe iets aan de bovenkant erin gaat en aan de andere kant er weer uit valt!

4-6 jaar

 • Knijpers versieren. De was kan weer buiten gehangen worden en om het een feestje te maken, heb je vrolijke knijpers nodig! Wat heb je nodig? Knijpers en nagellak. Eventueel lijm en glitters. Wat ga je doen? Verf de knijpers in jouw favoriete kleur nagellak, laat dit drogen. Je kan hier ook nog glitters op maken.
 • Doe de kleuterdans met Kijk, ik dans! Via deze link kom je bij de video. Het is best een lange video, dus hier zijn ze wel even mee bezig :)
 • Pingpong doolhof. Wat heb je nodig? Een touwtje, een pingpongbal en eventueel een rietje. Wat ga je doen? Maak met het touw een weg, dus aan twee kanten ligt een touwtje en leg de pingpongbal hiertussen. Blaas hierna de pingpongbal naar de overkant. Is het een makkie? Maak dan steeds een extra bocht in de weg om aan de overkant te komen.

6-8 jaar

 • Lievenheersbeestjes. Wat heb je nodig? Rood papier, zwart papier, lijm, een schaar, zwarte stift en eventueel plakoogjes. Wat ga je doen? Knip 4 grote rondjes uit het rode papier, zorg dat de stukken even groot zijn. Knip hierna kleine rondjes uit het zwarte papier, dit zijn de stippen van het lievenheersbeestje. Vouw hierna de rode rondjes door de helft. Plak de linkerhelft van de ene cirkel tegen de rechterhelft van de andere cirkel zodat je een 3D-effect krijgt. Snapte je deze zin niet? Kijk dan even op de afbeelding hieronder. Doe dit bij alle cirkels. Plak hierna de uiteindes op een papiertje vast en teken er een hoofd voor. Plak de kleine zwarte stipjes op en plak eventueel de plakoogjes erop. Super gedaan!
 • Speel kwartet. Dit is normaal een spelletje dat je met twee personen doet, maar het kan ook alleen. Wat ook super leuk is, is om je eigen lentekwartet te maken. Wat heb je nodig? Papier, potloden, en eventueel karton, een schaar en lijm. Wat ga je doen? Teken op het papier twee keer dezelfde afbeelding. Wanneer je door het papier heen kan kijken is het handig om een stuk dik karton erachter te plakken. Zoek een moment waarop je samen dit kwartet kan spelen!
 • Sporten met Nathan en Lavezzi. Elke schooldag maken Nathan Rutjes en zijn zijn zoontje Lavezzi een workoutvideo. Via deze link kom je bij de website van Zapp waarop je de video's kan vinden.

8-12 jaar

 • Vogelhuisje. De vogels laten zich steeds meer zien. Bouw een mooi vogelhuisje vanuit een melkpak. Wat heb je nodig? Een leeg melkpak, een stokje, spullen om mee te versieren. Wat ga je doen? Snijd of knip een opening waar de vogels in kunnen. Steek een stokje in de voorkant waar de vogels op kunnen zitten, lijm deze eventueel vast. Versier hierna het vogelhuisje in mooie kleuren! Veel plezier!
Bouw een vogelhuisje
Bouw een vogelhuisje
 • Schooltv. Schooltv heeft de laatste tijd extra video's gemaakt om jullie thuis iets te doen te geven. Zo hebben ze ook een reeks gemaakt over het Coronavirus. Via deze link kan je een aflevering bekijken.
 • Lego uitdagingen. Wat heb je nodig? De kaartjes die hieronder in de download zitten en een heel aantal legostenen. Wat ga je doen? Print de kaarten uit en schud de eerste kaart set (blauwe kaarten) door elkaar. Doe dit ook met de tweede thema kaart set. Hou ze wel gescheiden. Pak van de eerste stapel een kaart. Lees wat er op staat en bouw dit. Sommige opdrachten zijn best een uitdaging. Maar denk vooral niet te moeilijk. Wil je meer uitdaging dan pak je er een kaartje bij van de tweede stapel. Hier staat op met welke stenen je moet bouwen. Of wat je in je bouwwerk moet verwerken. Deze uitleg én de kaarten komen van Meldiy.nl