Dinsdag 19 januari

19-01-2021

Vandaag, op dinsdag 19 januari staat er weer een nieuwe blog met gave activiteiten klaar. Wat ga jij vandaag doen?

Voor de jongsten 

  • Letters zoeken:  Met welke letter zijn ze nu bij jouw kleuter bezig? Schrijd allemaal post-its met deze letter en laat je kleuter zoeken naar voorwerpen die met deze letter beginnen. Voor peuters kan het ook. Laat de peuter dan zoeken naar een bepaalde kleur.
  • Bewegen met de dobbelsteen: Bewegen is super leuk en ook nog eens gezond voor je. Maar kan je ook bewegen als een dier? Gooi een dobbelsteen en kijk hieronder hoe je moet bewegen. Voor peuters is het handig om deze activiteit samen te doen.
  • Blokken bouwen: Je hebt thuis vast wel iets waar je mee kan bouwen. Voor kleuters is het een hele uitdaging om iets precies na te bouwen. Hiervoor hebben ze wel een voorbeeldje van jou nodig. Voor peuters is het al knap om blokken boven op elkaar te zetten zonder dat het omvalt. Misschien kunnen zij wel oefenen met het benoemen van de vormen van de blokken.

Voor de oudsten

  • Schrijf een stripverhaal: Ook een soort boek dat je kan schrijven, maar dan een stuk korter. Kies je favoriete stripfiguur uit of verzin er zelf één en laat ze de meest gave avonturen meemaken!
  • Online spelletjes (avond): Wat is er nu gezelliger dan samen een spelletje te doen. Dit kan ook online. Zet bijvoorbeeld allebei je camera aan en speel hints, galgje of 30-seconds. Er zijn zoveel digitale oplossingen. Ook zijn er spellen online te vinden die je samen kan spelen op afstand.
  • Vriendschapsarmbandjes knopen: Heel erg leuk en niet eens zo heel moeilijk. Bekijk onderstaande video, pak er wat touw bij en ga aan de slag. Voor wie maak jij deze armband?