Dinsdag 2 februari

02-02-2021

Wat fijn dat je weer op mijn blog kijkt! We hebben goed nieuws gekregen, want de scholen gaan 8 februari weer open. Ik ben heel benieuwd naar de voorwaarden, maar het lijkt erop dat de scholen open gaan. Voor nu dan ook een week de allerleukste activiteiten die in de tweede lockdown op mijn blog hebben gestaan. Lees je mee?

Voor de jongsten 

  • Boekenbingo: In het voorjaar was er de berenjacht. Nu is er de boekenbingo. Hiervoor heb je de bingokaart die hieronder staat nodig. Print deze uit en wandel door je wijk heen. Het is hiervoor ook nodig dat zoveel mogelijk mensen boekjes voor de ramen zetten. Doe je mee?
  • Ontwijk de bonen! Een activiteit om lekker te tekenen en de hand- oog co√∂rdinatie te oefenen. Hiervoor heb je nodig: papier, een paar gedroogde bonen of macaroni en een potlood of krijtje. Leg de bonen neer en laat je peuter of kleuter een lijn trekken om de bonen heen. Lukt het om ze te ontwijken?
  • Vier de winter: In de winter zit je vast het liefst binnen met wat lekkers warms te drinken. Zet tijdens het binnen zitten de mooie video van The Snowman op. Hieronder staat de video.

Voor de oudsten

  • Steentjes verven: In de eerste golf was dit een hele hype en ik zie ze in de buurt steeds meer terugkomen; geverfde steentjes. Deze steentjes zijn door mensen geverfd en op een openbare plek neergelegd. Als je zo'n steentje vindt, mag je hem houden of kun je hem verplaatsen. Maken jullie vandaag ook een mooie steen? Verf hem mooi en kies een plekje uit waar je hem neerlegt.
  • Dominobaan met boeken: Boeken kun je lezen, maar je kan er ook mee bouwen. Maak bijvoorbeeld een dominobaan met boeken. Hiervoor zet je de boeken neer op een afstand dat ze elkaar om tikken als de eerste valt. Zo kan je een enorm lange baan maken.
  • Tekenen met woorden: Wist je dat je met woorden kan tekenen? Hieronder staat een voorbeeld van hoe je dit kan maken. Je kan dus de woorden gebruiken van het voorwerp dat je tekent en dan in de vorm zodat je bijvoorbeeld een vork tekent. Veel plezier!