Dinsdag 21 april

21-04-2020

Leuk je weer te zien! Vandaag staan er weer een paar activiteiten klaar die je thuis kan doen. We gaan ook lekker naar buiten want het is heerlijk weer! Lees je mee?

2-4 jaar 

 • Baby's wassen. Er is niets leuker dan een beetje spelen met water. Pak je pop erbij en was hem gelijk. Vergeet geen washandje, zeepsop en badspeeltjes in het water te doen! En daarna af te drogen en weer aan te kleden. Heel veel plezier!
 • Natuur schilderij. Wat heb je nodig? Verzamel verschillende spullen uit de natuur, denk hierbij aan steentjes, afgevallen takjes en bladeren. Leg deze op een mooie volgorde, of juist niet. Laat je peuter lekker experimenteren met de verschillende materialen.
 • Prentenboek. Op Schooltv.nl staan meerder prentenboeken die worden voorgelezen. Zo ook het boek Superbeestje. Kijk en luister je mee?

4-6 jaar 

 • Vogelgefluit. Ga buiten op een rustig plekje liggen en luister goed. Wat hoor je? Hoor je vogels? Hoeveel zijn het er? Klinken ze allemaal hetzelfde? Misschien hoor je wel andere dingen. Het is tegelijk een heerlijke oefening om lekker rustig en ontspannen te worden.
 • Verborgen boodschap. Wat heb je nodig? Schilderstape, een canvas of papier, kwasten en verf. Wat ga je doen? Plak met het schilderstape een korte boodschap, bijvoorbeeld 'hoi' of 'papa'. Lukt dit niet zelf? Vraag dan even hulp. Verf hierna alles in mooie kleuren. Je kan ook over het tape heen schilderen. Hierna wacht je tot het droog is. Dan haal je het tape er vanaf en zie je je boodschap verschijnen!
 • Zappsport @Home workout. Doe gezellig mee met onderstaande video!

6-8 jaar 

 • Beestjes zoeken. Misschien heb je het helemaal niet door, maar in de tuin, op de galerij of het balkon wonen best veel dieren. Geen honden of katten, maar pissebedden en lieveheersbeestjes. Til wat planten op en zoek onder de deurmat, misschien vind je ze wel! Hoeveel kan jij er vinden? Weet je ook wat het zijn?
 • Bootje maken. Het is een heerlijke dag om even met water te spelen. Wat heb je nodig? Takjes, elastiek, touw, eventueel papier en plakband. Wat ga je doen? Verzamel buiten takjes die je nodig hebt. Maak een vlot van deze takjes door touw en elastieken te gebruiken. Je kan ook één tak omhoog zetten en daar met papier een mast aan maken. Hierna kan je je boot testen in een emmer of in de badkuip. Ik ben benieuwd!
 • Handen wassen challenge. Je zal het vast en zeker vaak gehoord hebben, het is belangrijk om nu goed je handen te wassen. Om dat een beetje leuker te maken, heb ik deze challenge gevonden. Print hem uit en hang hem op naast de kraan. Na hoeveel dagen ben jij bij de honderd?

8-12 jaar

 • Fotolijstje van takken. Fotolijstjes zijn vaak zo saai. Waarom zou je niet je eigen maken? Dit kan op twee manieren; of je plakt takjes met een lijmpistool op een bestaand lijstje, of je maakt er helemaal zelf één. Voor dat laatste heb je nodig: een lijmpistool of elastieken, takken en een foto. Wat ga je doen? Leg de takjes om de foto heen en maak de hoeken aan elkaar vast. Dit kan je doen door elastiekjes te gebruiken of een lijmpistool. Plak hierna de foto in je lijstje en zoek een mooi plaatsje op. Let wel op, het lijmpistool is erg heet! Dus vraag wel even of je hem mag gebruiken.
 • Natuurmandala. Wat heb je nodig? Allemaal voorwerpen uit de natuur: gras, steentjes, takjes. Wat ga je doen? Stal je verzamelde spullen uit en leg ze in mooie patronen, misschien leg je ze in een cirkel met vierkantjes erin. Verzin iets leuks! Wanneer je klaar bent, kan je hier een mooie foto van maken.
 • Voetbalverhalen om te lezen of te luisteren. Misschien voetbalde jij wel elke week. Om toch een beetje in de voetbalsfeer te komen, heb ik hieronder een bestand gedeeld waarin jij voetbalverhalen kan opsporen!