Dinsdag 22 december

22-12-2020
Beste allemaal, wat leuk dat jullie weer op mijn blog kijken. We gaan er vandaag weer wat gezelligs van maken thuis! Veel plezier!


Voor de jongsten 

De tweede dag van de vakantie, hopelijk is het vandaag iets mooier weer dan gister, maar dan alsnog, maak er een mooie dag van!

  • Kerststal: Knutsel een kerststal door satéprikkers of ijslolliestokjes vast te plakken aan papier. Teken hierna Maria, Jozef en baby Jezus in de stal. Bekijk hieronder de afbeelding om te zien hoe het eruit kan komen te zien.
  • Foto plezier: Bekijk samen een foto album. Hoeveel zijn jullie veranderd in de tijd?
  • Kerstengel dobbelspel: Zoek of teken een plaat van een engel. Maak lijnen zoals hieronder op de afbeelding te zien is. Pak er een dobbelsteen bij en een paar mooie kleuren. Gooi met de dobbelsteen en kleur één van de vakjes in die dit nummer heeft.
  • Dansen met Tonky en Jack: We gaan voor de volle gezelligheid deze vakantie. Daar hoort ook een dansje bij. Dans gezellig mee met deze kerstdans van Tonky en Jack.

Voor de oudsten

Ook voor jullie is het nu al een paar dagen vakantie. Kies wat leuks uit en maak er een mooie dag van!

  • Kersttekening: Maak een mooie grote tekening door 3 A4 blaadjes tegen elkaar aan te plakken. Teken er iets moois op en schrijf er iets liefs bij. Kies een mooie plek, bijvoorbeeld voor het raam waar iedereen het kan zien. Zo wordt de straat steeds gezelliger.
  • Quizvragen verzamelen: Verzin allemaal vragen die de rest van je gezin kan beantwoorden. Zoek een rustig moment waarop iedereen even de tijd heeft om mee te doen aan de quiz. Laat de leden klaarzitten en maak een echte quizmaster van jezelf. Wie heeft de meeste vragen juist?
  • Naai een kerstboom: Je zal je afvragen hoe je dit nu weer kan doen. Nou, pak een stuk wol, vraag om een naald waar wol doorheen kan, pak een stevig stuk papier en een schaar. Eventueel kan je kralen gebruiken om te versieren. Wat ga je doen? Teken een kerstboom op het papier. Stop hierna de draad in de naald en volg de lijnen die je gemaakt hebt, steeds van links naar rechts. Je kan de kralen steeds rijgen voordat je hem weer insteekt. Ga zo door tot je hele boom vol is. Veel succes!
  • Kies je kerstkleding uit: Dit jaar gaat het kerstshoppen niet door. Misschien ben je daar blij om en misschien vind je het wel erg jammer. In ieder geval ligt je kerstkleding al in je kast. Kijk zelf of samen met iemand in je kast om te zien of je al iets van kerstkleding kan vinden.