Dinsdag 24 maart

24-03-2020

Goedemorgen! Voor vandaag weer een hoop nieuwe ideeën om je dag mee te vullen. Bekijk ze en vermaak jezelf er mee.

2-4 jaar

Vandaag is het gelukkig ook lekker weer. Omdat samen buitenspelen op dit moment even niet zo handig is, zijn hierbij ideeën om je alleen of met broertjes/zusjes te vermaken.

 • Helpen met afwassen. Peuters vinden het vaak super leuk om te helpen in en om het huis. Geef ze een afwasteiltje met sop, een afwasborstel en wat (plastic) borden en bekers om schoon te maken. Vermaak gegarandeerd, of het ook schoon is, is een tweede...
 • Zoek een paar mooie stenen en stoepkrijt en kleuren maar. Je krijgt zo de mooiste stenen in je voortuin of balkon!
 • En om te eindigen een leuk dansje die peuters mee kunnen doen. https://youtu.be/GI6Mu-Tbs4k 

4-6 jaar

We gaan vandaag lekker veel buiten doen, want het is prachtig weer! Misschien wel en beetje koud, maar met een jas aan merk je daar weinig van. Wel is het ook voor kinderen belangrijk om afstand van elkaar te houden. Dus vandaag veel spelletjes die je alleen of op afstand van elkaar kan spelen. In het thema buiten.

 • Ook voor jullie, gekleurde stenen krijten. Maar om het een beetje moeilijker te maken, kan je er ook vormen mee leggen. Bijvoorbeeld een bloem?
 • Neem je auto's mee naar buiten en teken op de grond wegen, parkeervakken en gebouwen. Zo maak je je eigen automat.

6 tot 8 jaar

Gister zijn we bezig geweest met het thema 'de zon'. Vandaag gaan we iets doen met het thema 'licht'. Iets dat best goed bij dat wat we gister gedaan hebben. Veel plezier!

 • Maak een schaduwspel. Hoe doe je dat? Zet, samen met je ouders, een felle lamp voor een muur neer en maak de rest van de kamer donker. Knip uit papier of karton mooie figuren en plak deze op een satéstokje. Houd ze op verschillende afstanden van de lamp en er verschijnt een prachtig schaduwspel op de muur.
 • Je kan ook je eigen lavalamp maken. Wat heb je nodig: een leeg doorzichtig flesje, water, olie, een bruistablet of water en eventueel een zaklamp en een beker waar je zaklamp onder past. Hoe moet je het maken? Stap 1: doe het water tot de helft van het flesje erin. Stap 2: doe de olie erbij, zorg dat er nog een randje aan de bovenkant vrij blijft, anders overstroomd het wanneer de bruistablet erbij komt. Stap 3: als je je zaklamp eronder wilt, vraag dan even of je ouders je helpen met de beker op z'n kop op de zaklamp te zetten en je flesje daar weer op te zetten. Stap 4: doe de bruistablet of het zout erbij en kijk maar eens wat er nu gebeurt.
 • Bekijk de volgende aflevering van Schooltv, het gaat over licht en kleur.  https://schooltv.nl/video/nieuws-uit-de-natuur-licht-en-kleur/#q=licht 
 • Waar je ook licht van wordt, is yoga. Je wordt erg ontspannen wanneer je de volgende oefening mee doet. https://www.youtube.com/watch?v=VKc0SGPSR6k 

8 tot 12 jaar

Goedemorgen! Wat leuk dat je weer kijkt op dit blog. Vandaag weer een paar activiteiten om je dag mee te vullen! Vaak zie ik kinderen van jullie leeftijd samen buitenspelen, super leuk, maar in deze tijd moeten we echt een beetje letten op die afstand die we moeten bewaren. Tijdens een potje voetballen ben je al snel dichterbij dan 1,5 meter.... Gelukkig zijn hier wat activiteiten waarbij je niet dichtbij elkaar hoeft te komen. Vergeet ook niet om foto's van je activiteit met elkaar te delen om elkaar nieuwe inspiratie te geven!

 • Maak een krant met alleen maar goede nieuwtjes. Bedenk hierna of je je krant wilt verspreiden of dat je hem voor jezelf houdt.
 • Toch even een digitaal spelletje dat ik met jullie moest delen. Download met je vrienden het spel Draw Something (Kan voor iOS en Android) en raad wat de ander probeert te tekenen. Zo ben je toch nog een beetje samen.
 • Bekijk wat mooie posters van bijvoorbeeld Loesje. Schrijf er zelf een paar en verspreid deze in de buurt. Let hierbij weer op hoe je het doet, met, jawel, 1,5 meter afstand.