Dinsdag 26 januari

26-01-2021

De tweede dag deze week. Kies iets leuks uit en maak er een gezellige dan van met elkaar!

Voor de jongsten 

  • Tekenen voor de buurt: Maak een paar mooie tekeningen en verspreid deze door de wijk. Dit kan je op meerdere manieren doen, stop ze bij de buren door de brievenbus. Of plak ze op lantarenpalen. Wij hebben een wijkbord, hier kan je ze ook op plakken.
  • Mode van een vuilniszak: Hiervoor heb je vuilniszakken nodig die je aan de bovenkant en zijkant inknipt. Hierna kan je deze versieren met glitters, lijm en andere versieringen. Verf zal waarschijnlijk afbrokkelen, maar dit kan je wel proberen. Wacht even tot het opgedroogd is en trek het hierna aan. Tadaa, je zelf gemaakte jurk!
  • Maak een vissenkom: Zelf heb ik een aquarium op mijn bureau staan. Vandaar dit idee. Voor deze vissenkom heb je een ondergrond nodig in de vorm van je vissenkom, een vierkant papiertje en een papiertje dat je kan vouwen. Vouw een driehoekje van je papier en plak deze op als staart van de vis. Plak de vis op en versieren maar!

Voor de oudsten

  • Posters maken: Zoek online mooie inspirerende teksten en schrijf deze op je allermooist over. Hierna kan je het versieren en er een lijstje omheen hangen. Zo heb je je eigen posters gemaakt.
  • Schrijf een verhaal: Het zijn nog steeds de nationale voorleesdagen. Schrijf daarom je eigen verhaal en lees deze voor. Ik ben benieuwd waar jouw verhaal over gaat.
  • Toren van papier: Als je op de juiste manier papier vouwt, kan je er enorm hoge torens van bouwen. Bekijk hieronder de afbeelding hoe je de papiertjes moet vouwen en plakken. Ik zou zeggen, vouwen maar!