Dinsdag 28 april

28-04-2020

Het is meivakantie. Wat heerlijk! Tijdens deze week zal ik elke dag 10 tot 15 activiteiten voor het hele gezin online zetten. Omdat niet alle ouders vrij zijn, zitten er ook een hoop activiteiten tussen die kinderen zelfstandig kunnen doen. Heel veel plezier!

  • Just Dance battle. Zoek jullie favoriete nummer op Just Dance (deze nummers staan ook op Youtube) en ga de battle aan. Wie kan er het best dansen? Natuurlijk hoef je er geen wedstrijdje van te maken en kan je ook gezellig samen dansen!
  • Kunst namaken. Bekijk de afbeeldingen hieronder eens. Kan jij ook een kunstwerk namaken door je eigen lijft te gebruiken?
  • Regenmeter maken. Helaas gaat het de komende tijd veel regenen. Op Natuurmonumenten.nl staat een leuke opdracht waarmee je een regenmeter kan maken. Nu kan ik zelf vertellen hoe het moet, maar ik kan je ook doorsturen naar hun website. Hierbij de link, succes :)
  • Alle kleuren verzamelen. Een spel waar je lekker je energie bij kwijt kan. Wat is de bedoeling? Als spelleider noem je een kleur en geef je de deelnemers een bepaalde tijd om zoveel mogelijk voorwerpen van deze kleur te verzamelen. Bijvoorbeeld; je hebt 5 minuten om zoveel mogelijk spullen met blauw erin te verzamelen. Let op, het is wel verstandig om van te voren afspraken te maken over wat je wel en niet mag gebruiken.
  • Stay at home band. Van muziek wordt iedereen vrolijk en met een paar huis-tuin en keukenspullen kan je al een mooie band maken. Vul bijvoorbeeld glazen tot verschillende hoogtes en tik er met een potlood tegenaan. Je zult horen dat elk glas een iets ander geluid maakt. Je kan onderstaande video bekijken of het zelf uitproberen.
  • Regenwandeling. Loop een rondje, misschien in je regenpak, door de buurt. Let eens op wat je ziet, vallen de druppels op de blaadjes? Zijn er regenplassen? Wat gebeurt er als je erin staat? Er is zoveel te ontdekken in de regen!
  • Route op de plattegrond. Maak een plattegrond van je huis, of de woonkamer. Teken er daarna een route op die je een familielid laat lopen. Klopt de plattegrond en klopt de route?
  • Spekjestoren. Een opdracht waar spekjes in staat is al snel goed. De bedoeling van deze opdracht is om een toren te maken door spekjes en sat√©prikkers te gebruiken. Hoe hoog maak jij je toren? Een kleine tip, wanneer je piramides maakt, blijft je toren het stabielst!
  • Picknicken onder de tafel. Ook als je moet werken, zal je een keer moeten lunchen. Maak de lunch speciaal door niet aan tafel, maar onder de tafel op een kleedje te zitten. Zo kan je met het slechte weer, toch nog picknicken!
  • Letterkunst. Letters kan je op veel manieren maken, bijvoorbeeld met boeken. Dit klinkt misschien een beetje raar, maar je kan boeken gebruiken om letters te leggen. Ook kan je allemaal andere voorwerpen gebruiken om letters te maken. Waarmee schrijf jij de eerste letter van jouw naam?