Dinsdag 31 maart

31-03-2020

Een hele goedemorgen! Ik heb nu ook een instagram-account aangemaakt waarop ik foto's van activiteiten zet, zodat je een reminder krijgt dat er weer nieuwe activiteiten zijn. Ook kan je me dan makkelijk een berichtje sturen als je een leuk idee hebt of iets mist. Bekijk het vooral even en volg @thuisdoenersblog.

2-4 jaar

Uiteindelijk viel het wel mee met die regen die voorspelt was voor gister. Voor vandaag is geen regen voorspelt, dus we gaan weer lekker naar buiten! Let wel op de veilige afstand die het RIVM voorschrijft.

 • Kleuren zoektocht. Wat heb je hiervoor nodig?  Een eierdoos en gekleurde stiften. De voorbereidingen zijn als volgt, kleur ieder vakje van de eierdoos in een andere kleur. Wanneer je buiten een rondje loopt, zal je peuter op zoek gaan naar voorwerpen uit de natuur die dezelfde kleur hebben. Bijvoorbeeld: je hebt een vakje rood getekend en je peuter vind een rood besje, deze mag dan in het rode vakje en zo ga je door totdat je alle kleuren gevonden hebt.
 • Soms weet je niet zo goed wat je moet doen als peuter, hier heeft Pino van Sesamstraat ook last van, hij moet iets verzinnen om te gaan doen. Bekijk deze video en doe gezellig mee! Wat kan je een hoop met een pan. Pan in de aanslag en kijken maar.
 • Maak een mooie tekening voor Opa en Oma en laat deze zien in een videobericht of -gesprek.

4-6 jaar

Hoi hoii, vandaag weer een thema voor jullie, namelijk muziek. We gaan muziek maken, op muziek dansen en we bekijken een video over muziek.

 • Maak je eigen muziek instrument, bijvoorbeeld met een lege wc-rol, wat rijst, papier en lijm. Wat moet je doen? Plak de onderkant van de wc rol dicht. Gooi er daarna wat rijst in en plak de bovenkant dicht. Wacht even totdat de lijm goed is gehecht en versier ondertussen de zijkanten. Hierna kan je mooie muziek maken.
 • Doe de doekjesdans. Wat heb je nodig? Een doekje of een stukje stof en muziek. Wat moet je doen? Knip in het midden van het doekje een stukje eruit zodat je vinger er doorheen past. Zet de muziek aan, doe het doekje om je vinger en stap de dansvloer op!
 • Huisje Boompje Beestje heeft een leuke video gemaakt over muziek. Klik hier om de video te zien.

6-8 jaar

Ook voor jullie een leuk thema, namelijk proefjes! Je kan hier super veel mee, dus dit thema gaat ook zeker nog een keer terugkomen. De proefjes van vandaag heb ik gekregen van een mede-staflid op Scouting. Bedankt!

 • Bootje. Wat heb je nodig? PET-fles, een bad of een wasbak en allerlei kleine spulletjes. Wat ga je doen? Leg de lege PET-fles in een gevulde wasbak. Wat gebeurt er? Doe hierna een paar kleine spulletjes, bijvoorbeeld knikkers, in de PET-fles, wat gebeurt er nu? Ga net zo lang door totdat je PET-fles zingt. Hoelang duurde dat bij jou?
 • Papier onder water. Wat heb je nodig? Een vel papier, glas en een emmer met water. Wat ga je doen? Prop het papier zo goed mogelijk onderin het glas (kijk uit, niet te hard duwen, want dan gaat het glas kapot). Duw hierna het glas op zijn kop, dus met de opening naar beneden in de emmer met water. Haal hierna het glas recht omhoog er weer uit. Wat is er met het papier gebeurd? Is het nat geworden?
 • Studio Snugger is het platform waar ze allerlei experimenten houden en kijken of iets echt waar is. Bekijk deze video eens.

8-12 jaar

Hoi jongens en meiden. Ik heb weer mijn best gedaan om leuke opdrachten te verzinnen voor jullie. Mocht je nu een super leuk idee hebben, stuur me dan even een berichtje via Insta @thuisdoenersblog en wie weet zie je hem wel terug op de site!

 • Maak je eigen lipgloss. Bekijk even deze link, let op je moet hier wel de vaseline verwarmen, dus let goed op, misschien moet je daar wel even hulp bij vragen.
 • Houd een karaoke, dit kan samen met je broers en/of zussen, maar ook via skype met je vrienden.
 • Ga schilderen met je voeten. Niet op de manier dat je je voeten insmeert, maar pak een kwast, houd deze tussen je tenen en doop deze in de verf. Hierna kan je de kwast naar het papier brengen en gaan schilderen. Nou, als dit geen kunstwerk wordt, dan weet ik het ook niet meer.