Dinsdag 5 januari

05-01-2021

Daar is hij dan, een nieuwe blogpost, speciaal voor jullie. Bekijk ze, pak de juiste spullen erbij en ga lekker aan de slag. Deel deze pagina ook met je vrienden, familie of collega's. We willen toch allemaal de leukste dagen voor kinderen in deze tijd?

Voor de jongsten 

  • Geheime boodschap: Wat heb je nodig? Schilderstape, papier of een canvas en verf. Wat ga je doen? Plak met het schilderstape een tekst af. Bijvoorbeeld een naam. Hierna kan je peuter of kleuter naar hartenlust schilderen. Wanneer het schilderij droog is, haal je het schilderstape eraf en heb je een prachtig schilderij, met boodschap, gemaakt.
  • Patronen tekenen: Op scholen wordt veel gedaan aan het voorbereidend schrijven. Een onderdeel hiervan is het tekenen van schrijfpatronen. Hieronder in de downloadlink kun je een document met schrijfpatronen van kleuteridee.nl vinden. Print deze uit, pak een potlood en ga aan de slag.
  • Boterhammen plezier: Elke dag moet je een keer lunchen. Maar dat kan toch veel leuker? Maak je allermooiste boterham door hem te versieren met stukjes kaas, plakjes worst. Misschien maak je wel een gezichtje met stukjes ei als ogen? Eetsmakelijk alvast!

Voor de oudsten

  • Vouw een hartje: Bekijk de stappen hieronder, vouw en knip gezellig mee en maak zo een prachtig hart!
  • Teken een doolhof: Ken je het doolhof in de Efteling? Hier moet je de weg naar de uitgang zien te vinden. Helaas kunnen we nu even niet naar de Efteling, maar je kan thuis wel je eigen doolhof maken. Hiervoor heb je nodig: papier een stift en iemand die je doolhof wilt lopen.
  • Bouw een parcours: We blijven even hangen in het idee van het doolhof. In of om het huis kan je ook een parcours maken. Vraag even aan je ouder(s) wat een handige plek is en zet spullen neer. Misschien maak je kaartjes met opdrachten of maak je een spinnenweb van touw. Wie is er het snelst aan de overkant?