Donderdag 14 januari

14-01-2021

Wat leuk dat je er weer bent! Vandaag een gloednieuwe blog met allemaal leuke activiteiten. Nog even volhouden, maar het is bijna weekend. Have fun!

Voor de jongsten 

  • Kinderzwerfboekstation: Misschien ken je het principe al en misschien nog niet. Het kinderzwerfboekstation zijn allemaal zwerfstations die boeken hebben die je zomaar mee mag nemen. Deze boeken lees je en laat je op een andere plek weer verder zwerven. Op de website van kinder zwerfboek staat een website waar je de verschillende stations kan vinden.
  • Ontwijk de bonen! Een activiteit om lekker te tekenen en de hand- oog co√∂rdinatie te oefenen. Hiervoor heb je nodig: papier, een paar gedroogde bonen of macaroni en een potlood of krijtje. Leg de bonen neer en laat je peuter of kleuter een lijn trekken om de bonen heen. Lukt het om ze te ontwijken?
  • Puzzelen met verpakkingen: Een puzzel is helemaal niet ingewikkeld om te maken. Heb je nog een leeg pak lasagna liggen? Knip deze voorkant in stukken en laat je peuter of kleuter de puzzel maken. Oudere kleuters kunnen misschien zelf al een puzzel knippen? Je eigen puzzel maken is natuurlijk veel leuker!

Voor de oudsten

  • Verdwalen op Google Maps: Via Google Maps kan je straat eens op een andere manier zien. Zoek jouw adres op en plaats het oranje mannetje op de plek van jouw huis. Nu kan je via de pijlen die je op de weg ziet jezelf verplaatsen door de wijk. Heerlijk verdwalen vanuit je eigen stoel.
  • Schrijf je eigen verhaal: Vroeger als kind heb ik enorm veel verhalen geschreven. Het leukst vond ik als ik een verhaal bedacht, en daar een prentenboek van maakte. Dus op elke pagina maakte ik een tekening en schreef ik een klein stukje tekst. Daarna maakte ik met een andere kleur een kaft en niette alles aan elkaar vast. Schrijf jij ook je eigen prentenboek?
  • Regenboog: Maak je eigen regenboog met Lady Lemonade. Let op! Zij gebruikt kleurstof en deze kleurstof krijg je niet zomaar uit je kleding. Vraag altijd eerst aan papa of mama of je het mag gebruiken en hoe het moet.