Donderdag 16 april

16-04-2020

Super leuk dat je weer op mijn blog kijkt! Deel deze pagina vooral met alle neefjes, nichtjes en in de buurtapp :) Vandaag weer allemaal leuke ideeën om thuis te doen. Het belooft mooi weer te worden, dus er zijn ook wat activiteiten om buiten te doen!

2-4 jaar 

 • Schilderen zonder rommel. Wat heb je nodig? Hersluitbare zakjes, tape en verf. Wat ga je doen? Doe in een zakje verf, of meerdere kleuren verf, sluit het zakje en tape het zakje vast. Dit kan op een tafel, of op het raam. Laat hierna je peuter experimenteren met de verf. Zorg dat het zakje goed dicht zit en ook niet open gaat! 
 • Kleurenverstoppertje. Wat heb je nodig? Een vel met verschillende kleuren en voorwerpen in die kleuren, het liefst iets van duplo blokken of iets anders wat bij elkaar hoort. Wat ga je doen? Laat de peuter de ogen sluiten en verstop de duploblokken door de kamer. Hierna gaat je peuter deze blokken zoeken en legt ze op de juiste kleur. Je kan hierin variëren qua moeilijkheid.
 • Bladerenpatroon. Wat heb je nodig? Een vlakke gladde ondergrond, bladeren om over te trekken, wasco, eventueel waterverf, papier en tape. Wat ga je doen? Leg je blad op de vlakke ondergrond en tape het papier vast. Krijt hierna met het wasco over het papier heen. Je zal een prachtige afdruk van het blad zien verschijnen. Nog niet tevreden? Verf dan met de waterverf er overheen. De waterverf zal niet hechten aan de wasco, maar wel aan het papier.

4-6 jaar 

 • Verven op vershoudfolie. Wat heb je nodig? Vershoudfolie, een stoel, verf en kasten. Wat ga je doen? Zet een stoel op tafel en wikkel het vershoudfolie om de poten heen. Hierna kan je kleuter hier op verven. Zo heb je verven een totaal andere vorm gegeven!
 • Dansen met Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen. Veel dansstudio's hebben hun danslessen online staan. Zo ook deze dansstudio. Dans je gezellig mee? Hieronder de video. 
 • Wasstraat. Wat heb je nodig? Een warm plekje in de zon, speelgoed dat toe is aan een schoonmaakbeurt, een theedoek, een afwasborstel en een sopje. Wat ga je doen? Maak het speelgoed schoon met een sopje en een afwasborstel. Laat het hierna drogen en geniet hierna van je schone speelgoed.

6-8 jaar 

 • Bloemetjeskanon. Wat heb je nodig? Een plastic beker, een schaar of een mesje, tape, bloemetjes (niet zomaar van de bomen plukken!) en een ballon. Wat ga je doen? Snijd de onderkant van de beker er vanaf. Leg hierna een knoopje in de ballon zonder dat je hem opblaast. Knip hierna de bovenkant van de ballon af en tape deze om de onderkant van de beker heen. Stop de bloemen één voor één in je kanon en schiet ze weg. Nu heb je je eigen bloemetjeskanon gemaakt.
 • Vliegtuigje gooien. Wat heb je nodig? Krijt en papier. Wat ga je doen? Vouw een vliegtuigje van het papier. Maak hierna een dartbord met drie 3 ringen. Gooi met het vliegtuigje en probeer de middelste cirkel te raken.
 • Studio Snugger. Weer een leuke, grappige en stiekem leerzame video van Studio Snugger! Klik op deze link om er te komen.

8-12 jaar

 • Windmolen maken. Bekijk onderstaande video hoe je je eigen windmolen kan vouwen! 
 • Klokhuis. Je zal het misschien niet zo goed door hebben, maar het is over een poosje alweer 4 en 5 mei. De data waarop we de doden herdenken en vieren dat we bevrijdt zijn. Klokhuis heeft hier een mooie reportage over gemaakt die je via deze link kan bekijken. 
 • Bellenblazen met een bubble-snake. Wat heb je nodig? Een lege plastic fles, een mesje, een washandje, vaatdoek of ander stuk stof, een teiltje water, elastiek die om de fles past en afwasmiddel. Wat ga je doen? Snijd de onderkant van de fles eraf, zodat je het tuutje aan de bovenkant wel houd! Bind hierna de washand (of iets anders) om de fles heen en maak het vast met een elastiekje. Meng hierna het afwasmiddel met het teiltje met water en doop je fles hierin. Blaas in het tuutje en tadaaa, je bubble-snake is klaar!