Donderdag 19 maart

19-03-2020

Het is alweer donderdag, het weekend is weer in zicht. Gelukkig zijn er vandaag weer nieuwe ideeën om thuis of buiten, samen of alleen te doen!

2-4 jaar

Vandaag weer een heel aantal uiteenlopende activiteiten voor de peuters. Doe er je voordeel mee!

 • Geef je peuter een stel pijpenragers, let wel op of ze scherpe uiteindes hebben, en een vergiet. Je peuter zal deze omtoveren in een hoofd met een fantastisch kapsel! Misschien heeft hij of zij daar in het begin nog ondersteuning bij nodig, maar het is een activiteit die je peuter alleen zou kunnen doen.
 • Stempelen met, jawel, lege wc rollen. Gelukkig heeft iedereen ladingen wc-papier ingeslagen. Je kan er namelijk ook heel leuk mee stempelen. Maak samen met je peuter verschillende vormen van deze stempels en zet er een bord met verf naast. Stempel samen met je peuter de eerste vormen, daarna zal hij of zij zelfstandig verder kunnen gaan.
 • Duplo-soep. Deze activiteit is het handigst om buiten te doen. De bedoeling is om een afwasteil of andere grote bak vol te gooien met wat water en duplo. Je peuter krijgt een lepel en zal hiermee de stukjes duplo uit het water kunnen vissen. Wanneer je er kleine bakjes bijgeeft, kan hij of zij ook duplo-soep serveren.

4-6 jaar

Zoals voor elke dag geldt, kijk ook even in de categorie hierboven. Stempelen kan bijvoorbeeld nog een hele poos leuk blijven! Vandaag geef ik inspiratie voor het thema dieren.

 • Laat je kleuter eens voor het raam zitten. Welke dieren ziet hij of zij daarachter? Wat leeft er in de buurt? Je kan ook voorstellen om hier een tekening van te maken waarop alle dieren uit de buurt te zien zijn.
 • Een activiteit die je samen met je kleuter kan doen, of aan 2 kinderen kan aanbieden is wie ben ik. Via https://www.jufsanne.com/wp-content/uploads/2015/03/wieishet_jufsanne.pdf?x89230 kan je op bladzijdes 7-8-9 en 17-18-19 verschillende varianten van het spel wie ben ik. 
 • Bekijk de volgende video https://schooltv.nl/video/een-koe-van-blokken-blokken-worden-dieren/#q=dieren en biedt wat blokken aan. Welke dieren kan jouw kleuter uit deze blokken tevoorschijn laten komen?
 • Van lege eierdozen kan je prachtige dieren maken. Zie op de afbeelding hieronder prachtige voorbeelden

6-8 jaar

Een hele goede morgen! Leuk dat jullie weer op zoek zijn naar nieuwe ideeën om mee aan de slag te gaan. Gister was het thema water, vandaag gaan we aan de gang met het thema kleur. Succes!

 • Maak van alle spullen die je kan vinden de regenboog. Zoek een mooi plaatje op van de regenboog of misschien weet je uit je hoofd de volgorde. Enne, niet vergeten he? Wat je pakt, moet je ook weer netjes opruimen!
 • Heel leuk, zo'n opdracht over de regenboog, maar waar komt de regenboog nu eigenlijk vandaan? Bekijk de volgende video en kom achter het antwoord. https://schooltv.nl/video/wat-is-een-regenboog-een-boog-van-kleuren/#q=kleur 
 • Zoek een schoenendoos, een paar knikkers en een paar druppeltjes verf. Doe de verf en de knikkers in de doos en rollen maar. Door de knikkers door de verf te rollen ontstaat er een prachtig kunstwerk! En het is ook nog eens leuk om te doen :)
 • Bekijk de afbeelding hieronder van een echte mondriaan en maak je eigen schilderij. Tip: wil je de lijnen heel mooi strak krijgen? Gebruik schilderstape wanneer je aan het werk bent. Zo kan je niet per ongelijk uitschieten! 

8-12 jaar

Ook voor jullie een hele goede morgen! Al een beetje zin in het weekend of kijk je er juist tegenop? Geen zorgen, ook voor de zaterdag en zondag zal ik leuke activiteiten voor jullie verzinnen. Maar goed, vandaag wil je ook wat doen. Natuurlijk kan je verder met vingerhaken of vriendschapsarmbandjes maken, maar hier zijn ook wat nieuwe ideeën:

 • Heb je gister je eigen verhaal verzonnen? Maak dan vandaag een kaft waarbij je een mooi voorblad maakt en achterop een samenvatting waar het verhaal over gaat. Vertel nog niet alles op de achterkant he? Want dan lezen de mensen niet meer het hele verhaal.
 • Maak een mooie brief voor je oude buren of opa en oma waarin je vraagt of ze nog hulp nodig hebben, misschien kan je ze helpen met boodschappen doen of de hond uitlaten.
 • Houd je een beetje van origami? Dan is dit een echte activiteit voor jou. Vouw springkikkers en laat deze zo ver mogelijk springen. Wil je het voor jezelf moeilijker maken? Zet dan een bakje neer. Richt de kikkers en laat ze precies in de emmer springen. In de volgende video zie je hoe je de kikkers vouwt. https://www.youtube.com/watch?v=2dxXuIhKt3c 
 • Heb je die oude spijkerbroek gevonden? Hier kan je hele gave dingen mee maken. Maak bijvoorbeeld een tas, een knuffel, een kussen, een schort of een plantenbakje. Heb je iets moois gemaakt? Laat het me vooral even weten via een reactie!