Donderdag 21 januari

21-01-2021

Nog 2 dagen hard werken en dan is het alweer weekend. Welke activiteiten kiezen jullie voor vandaag uit? Veel plezier!

Voor de jongsten 

  • XXXL kunstwerk: Plak een paar grote vellen papier aan de achterkant aan elkaar, leg deze op de grond op een plastic kleed of een aantal vuilniszakken en maak met z'n allen een enorm schilderij. Dit kan met kwasten, maar het is nog leuker om met handen en voeten te verven.
  • Stoepkrijten: Ook in de winter kan je best naar buiten om daar heerlijk te krijten. Voor de kleuters kan je er kleine opdrachtjes aan koppelen. Teken bijvoorbeeld op allemaal briefjes vormen waar ze in de klas mee bezig zijn geweest (vaak zijn dit; cirkel, driehoek, vierkant, rechthoek, ruit). Deze blaadjes stop je in een bakje en je kleuter pakt steeds een blaadje en tekent deze vorm na.
  • Schooltv: Schooltv heeft allemaal informatieve video's klaar staan. Ook voor deze leeftijd. Via deze link kom je op de videoreeks met voorlees verhalen. Want het zijn deze week de Nationale Voorleesdagen van 2021.

Voor de oudsten

  • Room service: Papa en mama zijn vast de hele dag druk aan het werk. Zij verdienen het vast om verwend te worden met een lekker glas drinken en wat lekkers. Breng ze tijdens het werk wat lekkers. Daar worden ze vast blij van!
  • Steentjes verven: In de eerste golf was dit een hele hype en ik zie ze in de buurt steeds meer terugkomen; geverfde steentjes. Deze steentjes zijn door mensen geverfd en op een openbare plek neergelegd. Als je zo'n steentje vindt, mag je hem houden of kun je hem verplaatsen. Maken jullie vandaag ook een mooie steen? Verf hem mooi en kies een plekje uit waar je hem neerlegt.
  • Bouw een knikkerbaan: Zoek een plek in huis waar je een poosje kan bouwen zonder dat er mensen langs moeten of alles afgebroken moet worden. Maak een echte knikkerbaan. Dit kan je met lege wc-rollen of karton doen. Gebruik bijvoorbeeld een muur om iets tegenaan te plakken. Wel eerst even vragen aan papa of mama.