Donderdag 23 april

23-04-2020

Hallo hallo, welkom op mijn blog. Vandaag zijn er weer 3 activiteiten voor elke groep die uiteenlopen van buitenactiviteiten tot creatieve knutsels. Bekijk het, kies wat leuks uit en ga aan de slag! Deel ook vooral deze pagina met je vrienden :)

2-4 jaar 

 • Spinnenweb maken. In de lente laten ook steeds meer spinnetjes zichzelf zien.  Soms maken zij spinnenwebben. Maar wij kunnen dat veel beter! Wat heb je nodig? Een bol wol en een plek waar je het spinnenweb kan maken. Denk hierbij aan een bos of simpelweg je tuinstoelen. Wat ga je doen? Geef je peuter een bol wol en bind samen het uiteinde aan de eerste boom of stoel vast. Hierna kan je peuter heen en weer rennen om het spinnenweb steeds groter te maken! Wanneer jullie klaar zijn, haal je het uiteraard uit de bomen.
 • Verven op folie. Verven op papier is best saai. Daar kunnen we wat aan doen! Wat heb je nodig? Vershoudfolie, een stoel en verfspullen. Waterverf werkt bij dit materiaal iets minder goed, maar het kan wel. Wat ga je doen? Zorg samen dat om de poten van de stoel het vershoudfolie zit gewikkeld. Hierna zet je deze op een fijne verfhoogte. Dan kan het verven gaan beginnen! Lukt het om zo verticaal te verven?
 • Peuterdans met Hélène. Mijn vroegere dansjuf zag mijn blog en heeft een super leuke video voor jullie opgenomen. Bedankt Hélène! Bekijk de video hieronder en doe gezellig mee!

4-6 jaar 

 • Natuurmandala. Mandala's zouden er voor zorgen dat we lekker kunnen ontspannen. Nou, dan gaan we dat maar even groots aanpakken. Wat heb je nodig? Verzamel allemaal spullen uit de natuur, denk aan takjes, steentjes en blaadjes, en zoek een windvrij plaatsje. Wat ga je doen? Nadat je alle natuurspullen verzameld heb, ga je ze zo neerleggen dat jij het mooi vindt. Misschien maak je één groot rondje met allemaal vierkantjes erin, misschien leg je alles onder elkaar. Kijk maar wat jij mooi vindt.
 • Pop wassen. Wat is het voor een kleuter leuk om de echte wereld na te spelen. Pak daarom je favoriete pop en stop hem in bad. Wat heb je hiervoor nodig? Een bad(je) of een wasbak, zeepsop, een washand en een handdoek. Wat ga je doen? Laat het badje vollopen en doe je pop in bad. Zeep hem of haar goed in en spoel hem of haar af. Eigenlijk net zoals baby's in bad gaan.
 • Voetbalverhalen. Ook voor jullie, nog even wachten tot je weer mag gaan voetballen. Om die tijd toch door te komen, heb ik hier een leuke verzameling van voetbalverhalen om te luisteren of (voor) te lezen! Je vindt het bestand hieronder!

6-8 jaar 

 • Natuurschilderij. De natuur heeft veel moois, daar kunnen wij iets nog mooiers van maken. Wat heb je nodig? Verzamel allerlei spullen uit de natuur en zoek een windvrij plekje. Wat ga je doen? Pak je verzamelde materiaal en leg dit mooi neer, misschien maak je wel een landschap na, of maak je een portret. Het kan natuurlijk ook niets voorstellen, verzin iets leuks! Maak er een mooie foto van zodat je het niet kan vergeten.
 • Windwijzer maken. Wil je weten welke kant de wind op staat? Maak dan een windwijzer. Ik kan het wel uit gaan leggen, maar je kan het ook bekijken op de website van Natuurmonumenten. Die hebben het helemaal netjes uitgelegd. Klik op deze link om op hun pagina te komen!
 • Koningsspelen. Afgelopen vrijdag waren eigenlijk de Koningsspelen, maar waarschijnlijk was je niet op school. Kinderen voor kinderen heeft een Medley gemaakt. Dit betekent dat er verschillende nummers voorbij komen. Bij deze de link naar dit nummer en de afspeellijst van alle nummers van afgelopen jaren. Dans gezellig mee! 

8-12 jaar

 • Blader- of bloemendieren knutselen. Bij ons in de straat liggen nu allemaal bloemetjes van bomen die zijn uitgebloeid. Daar kan je nog heel leuk mee knutselen. Wat heb je nodig? Verzamel bloemetjes en/of blaadjes, papier, potlood of stift en lijm. Wat ga je doen? Nadat je de spullen bij elkaar hebt gezocht teken je op het papier een dier. Lijm dit dier in en plak je bladeren en/of bloemen erop. Wat een fleurig dier heb je gemaakt!
 • Zeilbootje maken. Het is een heerlijke dag om even met water te spelen. Wat heb je nodig? Takjes, elastiek, touw, eventueel papier en plakband. Wat ga je doen? Verzamel buiten takjes die je nodig hebt. Maak een vlot van deze takjes door touw en elastieken te gebruiken. Je kan ook één tak omhoog zetten en daar met papier een mast aan maken. Hierna kan je je boot testen in een emmer of in de badkuip. Ik ben benieuwd!
 • Workout. Ik heb wel vaker een workout voor jullie gezocht, en vandaag een leuke dansvideo van Saskia's Dansschool. Bekijk de dans hieronder en probeer mee te dansen. Veel plezier!