Donderdag 24 december

24-12-2020

En natuurlijk is er vandaag weer een blog vol met nieuwe ideeën. Morgen en overmorgen is het kerst, dan zal er geen blog zijn. Maar niet getreurd, zondag staat er weer een weekendblog online en maandag weer de gewone vakantieblog. Heel veel plezier en fijne kerstdagen gewenst!

Voor de jongsten

  • Maak een smoothie: Heerlijk en gezond, daar houden we van. Kies een paar stukken fruit uit en doe ze in de blender. Doe er eventueel nog wat yoghurt bij om het vloeibaarder te maken. Op deze manier fruit eten is wel heel makkelijk!
  • Alle kleuren van de regenboog: Gister hebben we buiten naar kleur gezocht, maar dit kan natuurlijk ook in je eigen huis. Gebruik de eierdoos van gister nog een keer of leg gekleurde vellen papier klaar waar de kids hun voorwerpen op neer kunnen leggen.
  • Fietsen is leuk! Ga aan het eind van de dag als alles thuis gedaan is even een rondje fietsen samen. Langzaamaan zullen er steeds meer lampjes gaan branden, heerlijk om even samen de tijd hiervoor te nemen.
  • Digitaal prentenboek: Deze activiteit heeft al eens eerder op dit blog gestaan. Maar omdat het zo leuk en leerzaam is, is hij er nu nog een keer. Weer met één van mijn favoriete boeken.

Voor de oudsten:

  • Maak een kwartetspel: Spelletjes kan je ook zelf maken. Je kan het document hieronder 4 keer uitprinten en versieren of zelf 4 keer hetzelfde plaatje tekenen. Zorg dat je tekeningen op stukjes karton zijn geplakt zodat er niemand doorheen kan kijken. Heel veel speelplezier!
  • Kerstwandeling: Kleed jezelf warm aan en ga op pad. Misschien kunnen jullie wel met z'n allen naar het bos, want ook in de winter is het prachtig mooi in het bos.
  • Dansen met Dansstudio Sarah: Kerst is natuurlijk feest en daar hoort een dansje bij. Bekijk onderstaande video en dans gezellig mee!
  • Kies het kerstdiner uit: Zelf kijk ik enorm uit naar al het eten met Kerstmis. Vraag eens wat jullie gaan eten en of jij nog iets mag verzinnen. Misschien het toetje of een voorafje? Eetsmakelijk alvast!