Donderdag 28 januari

28-01-2021

Het einde van de week is in zicht. Nog eventjes aan school, morgen nog wat opdrachten maken en dan is het weekend! Maar ook door de weeks is er genoeg tijd om leuke dingen te doen. Kijk daarom elke dag even op dit blog en kies wat leuks uit. Veel plezier!

Voor de jongsten 

  • Nabouwen: In de klas tekenen we soms een voorbeeld wat de kleuters kunnen nabouwen. Dit kan thuis ook. Bekijk welke bouwmaterialen je hebt en teken iets wat je peuter of kleuter hiermee kan bouwen. Bijvoorbeeld een duplotoren of een treinbaan. Je kan het zo moeilijk en makkelijk maken als je zelf wilt.
  • Kleuren maken: Deze activiteit is meer voor de kleuters, maar ook peuters kunnen heerlijk experimenteren met verf. Zorg voor de 3 primaire kleuren, geel, blauw en rood. Doe deze kleuren op een bordje of een andere ondergrond. Nu kan je peuter of kleuter de kleuren gaan mengen en zelf nieuwe kleuren ontdekken. Eventueel kan je ook de kleuren zwart en wit toevoegen om nog meer kleuren te vinden.
  • Just Dance Kids: Het maakt niet uit hoe groot of klein je bent, dansen is voor iedereen leuk. Op Youtube zijn via Just Dance Kids allemaal leuke meedans filmpjes te vinden. Maar je kan ook de video hieronder afspelen. Speciaal voor de allerjongsten.

Voor de oudsten

  • Herinneringspotje: Bedenk eens wat je deze maand allemaal voor leuke dingen hebt gedaan. Misschien heb je een nachtje bij Opa en Oma geslapen of heb je een hele leuke film gezien. Schrijf deze op, stop ze in een potje en bewaar deze herinneringen voor de komende tijd.
  • Meester Freek Vonk: Freek Vonk heeft een eigen website vol met filmpjes en materialen die je thuis kan gebruiken. Deze materialen gaan natuurlijk over de natuur. Ik zal hier even een linkje plaatsen zodat je zijn website kan bezoeken. Veel plezier!
  • Dansen maakt je blij: Dansen is goed voor je, je bent aan het bewegen en je hebt een leuke tijd. Dans daarom mee met de onderstaande video van ... Volg de pasjes en misschien wordt jij wel net zo'n goede danser!