Donderdag 30 april

30-04-2020

Super leuk dat je deze blog weer gevonden hebt. Ook vandaag weer een rijtje activiteiten die je met het hele gezin of alleen kan doen. Lees ze door, kies iets leuks uit en geniet van je vakantie!

 • Voelkim. Pak een groot kleed en leg hieronder verschillende kleine dingen. Van elk voorwerp pak je er twee. Nu mag een iemand 30 seconden onder het kleed voelen en proberen zoveel mogelijk paren te maken van voorwerpen.
 • Smoothies maken. Tijdens zo'n regenachtige week is het belangrijk om lekker veel vitaminen binnen te krijgen. Maak daarom een smoothie, dat is erg lekker én bevat veel vitaminen. Bekijk via deze link lekkere recepten.
 • Gezichtsmasker. Voor de dames, en stiekem ook voor de heren, is het heerlijk om te ontspannen met een heerlijk maskertje. Wist je dat je deze redelijk eenvoudig zelf kan maken? Bekijk deze link van Girlscene en kies een leuk maskertje uit.
 • Kleien met zoutdeeg. Voor de jongsten is het super om een ochtendje te kleien. Maar misschien heb je geen klei in huis of wil je je kunstwerk bewaren? Maak dan je eigen zoutdeeg, dit is super makkelijk. Hieronder in de video van Lady Lemonade hoe je het maakt.
 • Snoep happen. Zoek je een moeilijke manier om je middagsnoepje op te eten? Verdien hem dan door te snoep happen. Vul een kom met water en leg je snoepje erin. Hoe snel heb jij hem te pakken? Let op, je mag alleen je mond gebruiken :)
 • Museum in huis. Kunst, wat is kunst? Een diepe vraag, maar wat ik heb geleerd is dat eigenlijk alles kunst is. Zolang je er maar een mooi verhaal omheen hebt. Dus, stal eens een paar voorwerpen uit en vertel waarom juist dit kunst is.
 • Modeshow. Kies je mooiste kleding uit de kast en loop een modeshow. Misschien mag je wel iets uitzoeken uit de kast van papa en/of mama. Dat maakt een modeshow gelijk een stuk interessanter. Wat ook erg leuk is, tenminste dat vond ik, vraag je moeder of ze haar trouwjurk nog heeft en pas deze eens. Wel samen met mama!
 • Karaoke. Zing en dans mee met je favoriete nummers. Veel nummers staan ook als karaoke versie, dus zonder stem en met muziek, op Youtube. Zoek jullie favoriete nummers op en blér lekker mee.
 • Creatief met pasta. Pasta is zoveel meer dan alleen maar gekookte macaroni. Je kan er prachtige kunstwerken mee maken. Je kan het plakken of er een ketting van maken. Verzin iets leuks, pak de macaroni erbij en ga aan de slag.
 • Bowlen. Mocht het vandaag even droog zijn, dan is dit een hele leuke optie om buiten te doen. Verzamel wat lege flessen, vul ze met water en zet ze in de tuin, op de galerij of het balkon neer. Rol er hierna een bal tegenaan en probeer ze allemaal om te rollen. Je kan hier ook een wedstrijdje van maken!
 • Bingo en knutselen met Suus' kinderfeestjes. Ik zag zoiets leuks voorbij komen. Suus' kinderfeestjes organiseert op verschillende momenten knutselworkshops, bingo's en andere leuke kinderactiviteiten die je thuis kan volgen. Bekijk deze link eens en kies een leuke activiteit uit. De bingo is trouwens gratis, dat is ook weer erg fijn :)