Donderdag 31 december

31-12-2020

Jaja, de laatste dag van 2020 is aangebroken. Wat een vreemd jaar is het geweest, vind je niet? Het begin van 2021 zal er helaas veel op lijken. Maar niet getreurd, want in 2021 ga ik ook nog even door met deze blog zodat jij weer inspiratie hebt om leuke dingen te gaan doen. Deel je deze blogpost trouwens op je social media? Dan kunnen we nog meer mensen blij maken met ideeën!

Voor de jongsten 

  • Klei een klok: Oud en nieuw gaat over het aftellen naar het nieuwe jaar. Daar hoort een klok bij. Gister heb je kunnen lezen hoe je zelf klei kan maken. Maak vandaag een klok. Voor de allerkleinsten is het maken van een rondje al een hele opgave, maar de kleuters kunnen al cijfers nakleien. Laat een foto van een klok zien. Lukt het om de cijfers op de juiste volgorde op de cirkel te leggen?
  • Bouw een sneeuwpop: Ja, grappig, er ligt toch helemaal geen sneeuw? Nee, dat klopt, maar je kan ook een sneeuwpop maken van wattenschijfjes. Bekijk de afbeelding hieronder, pak de spullen en ga aan de slag. Veel plezier!
  • Oliebollen slalom: Maak in huis of op straat een parcours met blikken, blokken of andere voorwerpen. Probeer hierna met een bal er tussendoor te rollen zodat je niets omrolt. Dit kan met je handen, maar voor de voetballers onder ons, het kan natuurlijk ook met je voeten.
  • Winter bij Juf Roos: Bekijk deze video van Juf Roos, bij haar is het nu winter. Bij jullie ook?

Voor de oudsten

  • Aftellen maar: Heb je gister al een doos gemaakt met allemaal activiteiten die je deze avond kan gaan doen? Zo nee, maak er dan vandaag nog een. Dan hoef jij je vanavond niet te vervelen!
  • Dansen: Bedenk eens welke nummers jij dit jaar super veel geluisterd hebt. Zoek deze op en ga hier lekker op dansen. Misschien denk je wel terug aan die heerlijke vakantie in eigen land deze zomer.
  • Sneeuwpop met een wattenstaafje: Een super leuke verfactiviteit, je hebt er niet veel spullen voor nodig en het ziet er super leuk uit. Wat heb je nodig? Wattenstaafjes, een bord, verf en papier. Wat ga je doen? Doe de verf op een bord en doop je wattenstaafje erin. Druk het hierna op het papier en maak zo een mooie sneeuwpop. Kijk ook eens naar de afbeelding hieronder.