Donderdag 4 februari

04-02-2021

Het weekend staat weer voor de deur. Vandaag en morgen nog even werken aan je schooltaken, maar vergeet ook niet op dit blog te kijken om gave activiteiten te vinden. Veel plezier vandaag!

Voor de jongsten 

  • Ik zie, ik zie wat jij niet ziet: Een heerlijk spelletje wat je op heel veel verschillende niveaus en manieren kan spelen. Zo kan je in plaats van het vertellen, ook je kind laten lopen naar het item wat hij of zij denkt. Hoe werkt dit spelletje? De ene persoon neemt een voorwerp in de ruimte in gedachten zegt: 'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en de kleur is ......'. De andere persoon zoekt in de ruimte dit voorwerp en benoemd het of loopt er naartoe. Lukt het om te raden welk voorwerp de ander had bedacht?
  • Bewegen met de dobbelsteen: Bewegen is super leuk en ook nog eens gezond voor je. Maar kan je ook bewegen als een dier? Gooi een dobbelsteen en kijk hieronder hoe je moet bewegen. Voor peuters is het handig om deze activiteit samen te doen.
  • Lopen over de lijn: Als kind is het enorm spannend om over een lijn te lopen. Dit kan je buiten doen met stoepkrijt of binnen met schilders-tape. Je kan de lijn zo kort, lang of ingewikkeld maken afhankelijk van het niveau van jouw kind.

Voor de oudsten

  • Schrijf een stripverhaal: Ook een soort boek dat je kan schrijven, maar dan een stuk korter. Kies je favoriete stripfiguur uit of verzin er zelf één en laat ze de meest gave avonturen meemaken!
  • Een ideeënbox maken: Lees het blog eens terug en schrijf alle activiteiten die je leuk vindt op briefjes. Vouw deze briefjes dubbel en stop ze in een doos. Wanneer je je weer een keer verveeld, pak je een briefje uit de doos en heb je een leuke activiteit om te doen. 
  • Maak een sokpop: Dit idee is van het NJI gehaald. Wat heb je nodig: 1 sok, lijm, stift, knopen of pompons. Wat ga je doen? Zoek een schone sok uit de was, die lang genoeg is om je arm te bedekken. Zorg ervoor dat je een sok zonder gaten uitkiest. Schuif de sok over je hand en maak het je hand de vorm van de letter C. Stop de stok dan in de opening tussen je duim en vingers. Je sok zal er al een beetje als een sokpop uitzien. Maak met een markeerstift twee stippen, waar je de ogen wil hebben. En zet eventueel een derde stip voor de neus. Haal hierna de sok van je hand en plak op de stippen je pompons of knopen. Je kan hem ook nog verder versieren.