Donderdag 7 mei

07-05-2020

Een hele goede morgen, middag of avond! Wat leuk dat je weer op zoek bent naar nieuwe ideeën. De scholen gaan weer bijna open en de sportclubs mogen ook weer gaan starten. Daarom zit ik eraan te denken om deze week nog blog's te maken en dan hierna elke maandag een post online zet met leuke ideeën, activiteiten etc. Laat me vooral via het contactformulier weten wat jij hiervan vindt! Voor nu, nog 2 dagen aan leuke activiteiten om thuis te doen!

2-4 jaar 

 • Plonssteentjes. Steentjes hebben vaak een magische werking op kinderen. Zo heb ik hele stenen verzamelingen gehad toen ik klein was. Wat nog leuker is, is om ze in het water te gooien. Zoek een paar mooie stenen uit en zoek een plekje met ondiep water, anders kan je ook een emmer met water gebruiken. Gooi de steentjes in het water en kijk en luister wat er gebeurt.
 • Knuffelgymnastiek. Een goede oefening om lekker in beweging te zijn. Zoek een paar knuffels uit en leg een matje op de grond. Leg de knuffels aan je hoofdeind en ga op je rug liggen. Pak met je handen een knuffel en duw je benen recht omhoog, stop hierna de knuffel tussen je voeten en leg de knuffel aan de andere kant van de mat weer neer. Verplaats op deze manier alle knuffels naar de andere kant van de mat.
 • Knutselen met melkpakken. Je hebt vast nog lege melkpakken thuis liggen. Hier kan je heerlijk mee knutselen. Op deze blog van Mamaliefde kan je een heel hoop ideeën vinden. De onderstaande afbeeldingen komen ook van die site. 

4-6 jaar

 • Op zoek naar lieveheersbeestjes. Ga naar een plekje met veel gras en bloemen. Bekijk eens wat daar allemaal rondkruipt? Kan je ook lieveheersbeestjes vinden? Tel dan eens hoeveel stippen ze op hun rug hebben zitten.
 • Beschilder een bloempot. Kunnen jullie nog een (oude) bloempot in huis vinden? Deze kan je met verf en stiften prachtig versieren. Op deze manier worden je bloemen of planten nog vrolijker.
 • Blaasparcours. Wat heb je hiervoor nodig? Washi- of schilderstape, een balletje van wol of iets dergelijks en een rietje. Wat ga je doen? Zet een parcours uit van tape en leg het balletje aan de start. Hoe snel krijg jij hem door het parcours?

 6-8 jaar 

 • Maak een dierenhuisje. Kleine dieren houden ervan om ergens te kunnen schuilen. Hebben jullie zo'n plekje in de tuin? Deze kan je ook maken door een kapotte bloempot te gebruiken en deze te vullen met allemaal zacht materiaal, denk hierbij aan bladeren of mos. Zet deze op een beschut plekje neer en laat die dieren maar komen.
 • Verven zonder kwasten. Oh nee, kan je de kwasten niet vinden? Geen paniek, je kan ook zonder kwasten verven. Wist je dat je met vorken mooie bloemen kan maken en met rietjes een steel kan stempelen? Zoek thuis naar nog meer materialen en probeer het eens!
 • Natuurmuziek maken. De natuur heeft veel muziek in zich en dan bedoel ik niet alleen onweer. Wanneer je een tak tegen een boom aan tikt, geeft dit een heel ander geluid dan als je twee takken tegen elkaar aan tikt. Luister en probeer eens welke geluiden jij in de natuur kan vinden.  

8-12 jaar

 • Maak een takkenbezem. Via Natuurmonumenten.nl heb ik het idee gezien dat je een bezem van takken kan maken. Ik stuur jullie hierbij de link zodat je op hun eigen site dit eens op kan zoeken.
 • Aardappelstempel. Hoe cool is het als je je eigen naam op een stempel hebt staan? Dit kan! Gebruik een aardappel om dit te maken. Hoe maak je een aardappelstempel? Snijdt een rauwe aardappel doormidden en gebruik een mesje of de achterkant van een lepel om de delen die je niet wilt stempelen weg te halen. In dit geval zorg je dus dat alleen de letters van je naam uitsteken. Denk van te voren goed na of je in spiegelbeeld moet schrijven om dit voor elkaar te krijgen!
 • Leer een dans. Lekker dansen is altijd fijn. Daarom heb ik een streetdansvideo uitgekozen die je thuis mee kan doen. Hij is gemaakt door Dansstudio la Barre door juf Robin Veel plezier!