Donderdag 9 april

09-04-2020

Het is bijna Pasen. Dus gaan we vandaag het huis en de straat in paassfeer krijgen. Lekker knutselen, maar ook iets actiefs doen, want het wordt weer prachtig weer. Wel iets kouder dan vandaag, maar nog steeds erg zonnig.

2-4 jaar

 • Paaseieren met schilderstape. Wat heb je nodig? Een wit blad met een getekend ei erop, schilderstape en potloden of kwasten met verf. Wat ga je doen? Beplak het ei met stroken schilderstape. Verf of beteken hierna de vakken die zijn ontstaan. Hierna haal je het schilderstape eraf en er zijn prachtige kunstwerken ontstaan.
 • Kleuren zoeken.  Wat heb je nodig? Een kleurrijke omgeving en gekleurde vellen papier. Wat ga je doen? Leg de vellen papier op de grond en laat je peuter zoeken naar voorwerpen die deze kleur hebben en op het vel leggen. Welke kleur hebben jullie veel in huis? Let wel even op dat je peuter niet de plantenbak op het groene vel wilt leggen!
 • Waterballonnen vervoeren. Wat heb je nodig? Waterballonnen gevuld met water, twee mandjes en een lepel. Wat ga je doen? Breng de waterballonnen van de ene mand naar de andere mand door ze op de lepel te leggen. Wil je het moeilijker maken? Laat je peuter dan zijn arm gestrekt houden

4-6 jaar

 • Eieren mozaïeken. Wat heb je nodig? Een wit vel met een ei erop getekend, lijm en stukjes papier. Wat ga je doen? Lijm de stukjes papier op het ei. Verzin een mooi patroon of plak het juist helemaal vol.
 • Balletje blazen.  Wat heb je nodig? Bekers tot de rand toe gevuld met water en een pingpongbal. Wat ga je doen? Leg de pingpongbal op de eerste beker met water. Sluit de bekers op elkaar aan zodat ze elkaar raken. Blaas hierna de pingpongbal steeds een beker verder tot hij aan het eind is.
 • De stoep aankleden. Wat heb je nodig? Stoepkrijt, een stoep en kleding. Wat ga je doen? Teken een pop die ongeveer even groot is als jij. Pak hierna de kleding die je klaargelegd heb en kleed je pop aan. Misschien kan je ook nog leuke haren tekenen en je pop schoenen geven.

6-8 jaar

 • Boeket met bloemen. Pasen is een vrolijk feest. Hier horen mooie bloemen bij. Deze kan je maken met witte wattenschijfjes. Knip ze in mooie vormen en plak ze op het papier. Wanneer je wit iets te saai vindt, kan je ze ook nog kleuren!
 • Paaspuzzel maken. Wat heb je nodig? Papier, stiften en een schaar. Maak een mooie tekening of schrijf een mooie tekst op een blad en knip het blad in verschillende stukken en schut ze door elkaar. Hierna kan je je zelfgemaakte puzzel maken.
 • Bekers omschieten. Wat heb je nodig? Plastic bekertjes en een gevuld waterpistool. Wat ga je doen? Stapel de bekertjes op tot een mooie piramide. Schiet met het water uit je waterpistool de bekertjes om. Hoe ver kan jij staan én ze allemaal omschieten?

8-12 jaar

 • Mandje maken. Wat heb je nodig? Vloeibare lijm (bijvoorbeeld behangers- of kinderlijm), wol en een ballon. Je kan deze knutsel op twee manieren maken; of als mooi mandje voor wat lekkers op tafel, of als huisje zoals die op de afbeelding hieronder te zien is. Wat ga je doen? Blaas een ballon op. Wikkel hierna de wol er omheen. Verf hierna de vloeibare lijm erop en wacht tot het droog is. Prik hierna de ballon kapot en knip de ballon in de vorm die je wilt hebben. Bekijk ook de afbeelding hieronder voor meer informatie.
 • Elfje schrijven. Een elfje is een kort gedichtje die bestaat uit 11 woorden, in de eerste regel staat 1 woord. In de tweede 2, in de derde 3 in de vierde 4 en in de laatste regel weer 1. Wanneer je hem gemaakt heb, kan je hem versieren en voor het raam hangen, zo kan iedereen die langsloopt er ook van genieten.
 • Waterbaan maken. Wat heb je nodig? Lege flessen, stukjes tuinslang en alles wat nat mag worden. Wat ga je doen? Maak een baan waarbij het water van boven naar beneden valt. Probeer aan het eind zoveel mogelijk water te verzamelen. Zoek je wat inspiratie, bekijk dan de blog van gister nog eens en kijk naar de leeftijdsgroep 6-8 jaar.