Maandag 1 februari

01-02-2021

Een hele fijne maandag gewenst! Morgen hebben we weer een persconferentie en dan horen we of de scholen weer open mogen. Ik ben heel benieuwd! Maar voor nu, nog even wat leuke activiteiten waar je de dag mee door komt.

Voor de jongsten 

  • Naambordje: Ook de jongsten kunnen een naambordje voor hun kamer maken. Misschien lukt het schrijven nog niet. Dan kan je kiezen om eerst te laten verven en na het drogen de naam erop te schrijven. Of door het met schilderstape af te plakken.
  • Ladderspel: Een leuk spelletje om uit te printen. Het idee is gevonden op Ladylemonade.nl De is een winterse variant op het spel slangen en ladders. Het is de bedoeling dat je als eerste opnieuw op het vakje 'start' terecht komt door zo snel mogelijk het bord rond te gaan. Kom je op een vakje onderaan een ladder, dan mag je omhoog klimmen. Maar kom je op een vakje bovenaan een sneeuw lawine, dan glijd je naar beneden. Het spel is hieronder te downloaden via de downloadknop
  • Bowlingbaan: Vul de plastic flessen met zand, water of steentjes en draai de dop er weer op. Leg de flessen en een bal klaar op een plek waar je kan rollen zonder dat er iets kapot gaat. Haal hierna je peuter of kleuter erbij. Je peuter of dreumes rolt de bal naar de flesjes en kijk hoeveel er omvallen. Hierna zet je peuter of dreumes ze weer rechtop en rolt nog een keer. Daar kan je wel even mee bezig zijn.

Voor de oudsten

  • Maandkalender: Nieuwe maand, nieuwe kansen. Maak een kalender voor deze maand. Bedenk samen welke dingen er op de planning staan, misschien zijn er wel mensen jarig. Ook kan je nog bedenken wanneer je samen wat gaat bestellen of een filmavond houd. Dan heb je weer wat om naar uit te kijken.
  • Manicure: Heerlijk samen je nagels lakken. Kies een mooie kleur uit, ga er goed voor zitten en maak echte kunstwerken van je je nagels.
  •  Tekenen met Meester Richard: Zelf ben ik niet zo'n tekentalent. Maar ik vind het wel leuk om nieuwe dingen te leren. Met deze video van Meester Richard leer je hoe je zelf een prachtig sneeuwpopschilderij kan maken. Teken je mee?