Maandag 11 januari

11-01-2021

Het weekend is weer voorbij en het schoolwerk gaat weer beginnen. Gelukkig heb je aan het eind van de dag altijd wel even tijd om een leuke activiteit te doen. Welke activiteit kies je vandaag uit?

Voor de jongsten 

  • Verven op folie: Je kan verven op papier, karton, maar ook op folie. Hiervoor heb je kwasten, verf, vershoudfolie en iets van een stoel of een kruk. Wikkel het folie om de kruk heen zodat je rondom folie hebt waar je op kan verven. Zet de kruk op tafel en pak je verfspullen. Heel veel verfplezier!
  • Stop - en door: Bij ons op scouting een echte favoriet, zet muziek op en stop deze af en toe. Wanneer de muziek stopt moet je als een standbeeld zo stil blijven staan. Lukt het jou?
  • Memory in huis: Zoek spullen uit waarvan je weet dat je er meer dan 1 hebt. Laat hierna je peuter of kleuter het andere item zoeken. Wil je het moeilijker maken? Laat de kleuters dan voor elkaar items uitzoeken. Spreek dan wel af wat er wel en niet gepakt mag worden.

Voor de oudsten

  • Tekenen met woorden: Wist je dat je met woorden kan tekenen? Hieronder staat een voorbeeld van hoe je dit kan maken. Je kan dus de woorden gebruiken van het voorwerp dat je tekent en dan in de vorm zodat je bijvoorbeeld een vork tekent. Veel plezier!
  • Gooien en mikken: Wat heb je nodig? Een bal, muur of plein en stoepkrijt. Wat ga je doen? Teken met stoepkrijt een grote cirkel op de grond of muur. Teken hier dan weer 3 kleinere cirkels in. Geef jezelf punten voor elke cirkel. Stap hierna naar achter en probeer in de cirkels te gooien. Hoeveel punten verzamel jij?
  • Knutselen met takken en vuilniszakken: Wat is er nu leuker dan iets knutselen wat je ook nog echt kan gebruiken? Maak een vlieger. Verzamel buiten takjes en knoop deze vast zodat je een kruis heb gemaakt. Maak hierna de vuilniszak eraan vast en een touwtje. Tada, ja vlieger is klaar. Nu kan je hem gaan uittesten.