Maandag 13 april

13-04-2020

Een hele goedemorgen! Vandaag de laatste dag van het Paasweekend. Om ook deze laatste dag jezelf te vermaken weer een paar leuke ideeën!

  • Vouw een hart. Wat heb je nodig? Vouwpapier, een schaar en de uitleg hieronder. Wat ga je doen? Bekijk de onderstaande afbeelding en vouw gezellig mee!

  • Stempelen met wattenstaafjes. Wat heb je nodig? Een getekend ei of een los blad, verf, wattenstaafjes en andere voorwerpen om mee te stempelen. Wat ga je doen? Doop de wattenstaafjes in de verf en teken er mooie patronen mee op het blad. Probeer ook andere voorwerpen uit, hoe ziet het eruit?
  • Cijferkleurplaat. Bekijk de onderstaande afbeelding en download hem via de downloadknop. Ik heb hem al omgezet in een PDF-bestand, dus je kan hem gelijk printen. Teken de kleurplaat met de kleuren die bij de cijfers staan. Veel succes!

  • Restaurant. Tover je huis om tot een restaurant waar je op tweede paasdag gaat eten. Maak mooie servetten (bekijk deze video om ze te vouwen), dek de tafel netjes en maak een menukaart. Zo kan je toch nog lekker uiteten!
  • Doolhof. Download de onderstaande afbeelding en print deze uit (PDF is al gemaakt). Los het doolhof op en help zo de kuiken om zijn moeder weer te vinden.


  • Doolhof maken. Was dat oplossen van het doolhof veel te simpel? Maak er dan zelf één. Je kan hem ook 3D maken, zoals op de onderstaande afbeelding staat. Wat heb je hiervoor nodig? Stokjes of stevig karton, lijm, een pen, een knikker en een schoenendoos. Wat ga je doen? Teken in de schoenendoos je doolhof. Plak hierna de stukken karton op de lijnen en laat dit drogen. Wanneer het droog is kan je de knikker door het parcours heen laten rollen.
  • Reuze ei. Wat heb je nodig? Allerlei spullen die je op de grond kan leggen; knutselspullen, theedoeken, borden etc. Wat ga je doen? Maak met deze voorwerpen de vorm van een ei en maak mooie patronen op het ei. Maak hierna van bovenaf en foto en bewonder je resultaat.
  • Ganzenbord Pasen. Speel met het hele gezin ganzenbord. Download het spel hieronder. Dit speelbord komt van Mizflurry.nl Bedankt!
  • Ganzenbord maken. Zijn jullie alweer klaar met ganzenbord? Maak dan je eigen versie, verzin leuke opdrachten en versier het speelveld op jouw manier. Veel plezier!