Maandag 18 januari

18-01-2021

Wat leuk dat je weer op mijn blog kijkt! Vandaag staan er weer gloed nieuwe ideeën voor je klaar om thuis te doen. Veel plezier!

Voor de jongsten 

  • Vier de winter: In de winter zit je vast het liefst binnen met wat lekkers warms te drinken. Zet tijdens het binnen zitten de mooie video van The Snowman op. Hieronder staat de video.
  • Autobaan met schilderstape: Het mooie aan schilderstape is dat je het heel makkelijk weer ergens vanaf kan halen. Maak in huis een baan voor de auto's met schilderstape. Zo kunnen je kinderen met nieuw materiaal spelen en kun je daarna makkelijk samen opruimen.
  • Plonssteentjes. Steentjes hebben vaak een magische werking op kinderen. Zo heb ik hele stenen verzamelingen gehad toen ik klein was. Wat nog leuker is, is om ze in het water te gooien. Zoek een paar mooie stenen uit en zoek een plekje met ondiep water, anders kan je ook een emmer met water gebruiken. Gooi de steentjes in het water en kijk en luister wat er gebeurt.

Voor de oudsten

  • Een ideeënbox maken: Lees het blog eens terug sn schrijf alle activiteiten die je leuk vindt op briefjes. Vouw deze briefjes dubbel en stop ze in een doos. Wanneer je je weer een keer verveeld, pak je een briefje uit de doos en heb je een leuke activiteit om te doen. 
  • Naambordje: Hoe leuk is het om je eigen naam op je deur te hangen? Pak karton of een canvas om op te schilderen. Bedenk hoe je je naam wilt gaan schrijven en ga aan de slag. Hoe creatief ben jij?
  • Proefjes: Zelf ben ik enorm dol op proefjes doen en zo allemaal dingen ontdekken. Op de site Proefjes.nl kan je allemaal hele toffe proefjes vinden. Kies hier wat leuks uit en laat me vooral even weten wat voor proefje je gedaan hebt!