Maandag 21 december

21-12-2020

Wat leuk dat je weer op dit blog kijkt om leuke activiteiten uit te zoeken! Het is vakantie en daarom activiteiten voor het hele gezin. Sommige activiteiten zijn handig om met het hele gezin te doen en andere activiteiten kan je zelf doen.

Voor de jongsten 

Activiteiten voor binnen, voor buiten, om zelf te doen of gezellig samen te doen. Bespreek samen even wanneer er tijd is om samen aan de slag te gaan, zo is het voor iedereen duidelijk. Maak er een mooie dag van met elkaar!

  • Maak een tent: Wat is er nu leuker dan op vakantie gaan. En laat dat nu ook gewoon in je eigen woonkamer kunnen! Pak een laken en ga bouwen. Misschien kan je wel in de tent lunchen, hoe leuk is dat?!
  • Knip een boom: Deze activiteit is meer voor de kleuters en ouder, maar een kerstboom versieren kan natuurlijk altijd. Wat heb je nodig? Een vierkant vouwblaadje, een schaar, lijm en versiersels. Wat ga je doen? Vouw eerst 16 vakjes in een vouwblaadje zoals hieronder op de afbeelding te zien is. Help dan even door de lijntjes die de kleuters moeten knippen aan te geven met stift. Hierna vouw je driehoekjes van deze stukken. Een beetje ingewikkeld, maar ideaal voor de kleuter die uitdaging zoekt.
  • Kerstdans: Zoek je favoriete kerstnummers op en trek een mooie rok aan. Dansen maar!
  • Prentenboek: Wist je dat je online digitale prentenboeken kan vinden? Hieronder een video over de Kleine Kerstboom. Maar op Youtube kan je er nog veel meer vinden. Veel plezier!

Voor de oudsten

Ook bij jullie zijn er activiteiten die je zelf kan doen en dingen om samen met papa of mama te doen. Vraag wanneer ze tijd hebben om even samen wat leuks te doen. Veel plezier vandaag!

  • Kerstfilm: Zoek samen een leuke film uit, pak wat lekkers en ga er goed voor zitten. Heel veel plezier, ontspan er lekker van.
  • Op speurtocht in je huis: Vraag papa of mama allemaal kaartjes te verstoppen in het huis. Ga hierna op zoek. Hoe snel heb je alles gevonden?
  • Ganzenbord: Maak of print een ganzenbordspel uit, pak en dobbelsteen en poppetjes om mee te spelen. Rol de dobbelsteen en heb vooral veel plezier met elkaar!
  • Speeltuinplezier: Ga eens naar een andere speeltuin dan normaal. Dan zie je weer eens wat anders. En stiekem zijn andere speeltuinen altijd een stuk leuker dan de speeltuin die je gewend was.