Maandag 23 maart

23-03-2020

Een hele goede morgen! Hebben jullie je een beetje vermaakt in het weekend? Wanneer je deze week tijd hebt, of juist tijd wilt vullen, kijk dan zeker even op dit forum! Veel plezier.

2-4 jaar

De afgelopen tijd zijn er al een hoop activiteiten voor deze leeftijd gepost en daar gaan we nog even mee door. Eerlijk gezegd is dit de leeftijd waar ik de minste ervaring mee heb om activiteiten voor te verzinnen. Heb je nog creatieve ideeën? Laat het dan vooral even weten :)

 • Verven met pingpongballetjes. Hiervoor heb je nodig: een paar pingpongballetjes, een groot stuk papier, en wat verf. Wanneer je met de pingpongballetjes door de verf rolt, en daarna over het papier, krijg je prachtige sporen!
 • Fruitspiesjes maken, super lekker en ook nog eens gezond.
 • Patronen leggen op tafel. Pak een papiertje, teken er een patroon, bijvoorbeeld één zigzaglijn en geef je peuter een paar knopen of kralen. Deze kan hij of zij over de lijn leggen om zo een patroon te maken. Probeer dit ook eens met andere vormen.


4-6 jaar

Voor het weekend zijn we geëindigd met het thema kleur. Vandaag gaan we iets doen met het thema planten.

 • Planten natekenen. Hiervoor heb je nodig: papier, tekenspullen en één of meerdere planten. Laat je kleuter op onderzoek gaan en de plant natekenen. Hoe ziet de plant eruit? Hoeveel bladeren heeft het en welke kleur moet je gebruiken?
 • Bloemen en blaadjes verzamelen om een droogboeket van te maken. Verzamel de mooiste blaadjes en leg deze tussen keukenpapier en daarna tussen zware boeken. Hier gaan we morgen mee verder!
 • Bekijk de volgende video van Schooltv https://schooltv.nl/video/planten-groeien-naar-boven-in-de-richting-van-het-licht/#q=planten. Bekijk ook eens de planten in het raamkozijn. Welke kant staan die op?
 • Misschien hebben jullie nog een oude bloempot thuis staan. Deze kan je beschilderen of op tekenen. Zaai hier zaadjes in en bekijk de komende weken hoe deze gaan groeien.

6 tot 8 jaar

Ook een hele goede morgen voor jullie! Vermaken jullie je nog een beetje? Vandaag weer wat ideeën om de vrije uren van de dag door te komen. De zon zal vandaag veel schijnen, maar het is toch koud buiten. Hoe kan dat nu? Laten we de zon vandaag als thema nemen.

 • Zodra je wakker bent, zet dan buiten een stok in de grond. Teken een lijn waar je de schaduw ziet en schrijf er boven hoe laat dit is. Doe dit ieder uur opnieuw en bekijk 's avonds wat er met de schaduw is gebeurd in het verloop van de dag.
 • Bekijk hierna de volgende video van Schooltv https://schooltv.nl/video/schaduw-tekenen-als-de-zon-schijnt-zie-je-ook-schaduw/#q=zon. Hierin wordt uitleg gegeven over schaduwen.
 • Maak een mooie zon door gebruik te maken van wasknijpers en een cirkel. Verf de wasknijpers en de cirkel geel, wacht tot het droog is en knijp de knijpers op de cirkel. En af is je zon!
 • Geniet even van de zon en ga lekker buiten zitten of liggen. Doe je ogen dicht, wat hoor je allemaal?

8 tot 12 jaar

Eindelijk, jullie deel van activiteiten! Hopelijk hebben jullie je niet verveeld in het weekend. Ik kwam er achter dat ik nog geen tips had gegeven hoe je je ballon met papier marché verder kon maken. Dus vandaag zal ik een paar inspiratie foto's delen!

 • Maak je eigen puzzelboekje en wissel deze uit met een vriend of vriendin. Je kan bijvoorbeeld een rebus maken, maar ook een woordzoeker of een sudoku. Ben je niet zo goed in het zelf verzinnen hiervan? Zoek ze dan op en teken ze na.
 • Maak een lekkere cake. Op smulweb.nl vind je verschillende soorten, maar in de link staat het basisrecept van smulweb.nl. Deze kun je nog verder uitbreiden met ander lekkers! https://www.smulweb.nl/recepten/711076/Gewone-cake-basisrecept 
 • Kies je favoriete boek uit en maak hier een stripverhaal van. Welke dingen waren zo belangrijk dat ze in jou strip naar voren moeten komen?
 • En tot slot, zoals beloofd een paar afbeeldingen van mooie papier marché kunstwerken. Deze komen allemaal van pinterest onder de zoekterm papier marché.