Maandag 25 januari

25-01-2021

Het weekend is weer voorbij, dat betekent weer aan de slag met school en werk. Gelukkig is er daarna nog voldoende tijd om leuke activiteiten te doen. Welke activiteit doe je vandaag?

Voor de jongsten 

  • Boekenbingo: In het voorjaar was er de berenjacht. Nu is er de boekenbingo. Hiervoor heb je de bingokaart die hieronder staat nodig. Print deze uit en wandel door je wijk heen. Het is hiervoor ook nodig dat zoveel mogelijk mensen boekjes voor de ramen zetten. Doe je mee?
  • Omgekeerd voorlezen: Kinderen vinden het vaak heel leuk om ook eens zelf voor te lezen. Deze kinderen kunnen dat nog niet, maar het idee vinden ze geweldig. Lees eerst zelf het verhaaltje voor en draai dan de rollen om.
  • Bellen met Opa of Oma: Op bezoek bij Opa en Oma wordt weer een beetje lastiger. Je kan wel met ze bellen. Misschien kunnen ze je favoriete boek voorlezen? Het is nog leuker om te skypen, dan kan je ook de plaatjes zien.

Voor de oudsten

  • Maak een nieuwe kaft: Je hebt vast wel een favoriet boek. Verzin een nieuwe kaft voor dit boek. Dus het plaatje wat op de buitenkant staat. Wat voor moois maak jij er van?
  • Dominobaan met boeken: Boeken kun je lezen, maar je kan er ook mee bouwen. Maak bijvoorbeeld een dominobaan met boeken. Hiervoor zet je de boeken neer op een afstand dat ze elkaar om tikken als de eerste valt. Zo kan je een enorm lange baan maken.
  • Voorlezen voor de camera: Je hebt vast wel jongere neefjes of nichtjes. Maak een filmpje waarin je het boek voorleest. Stuur deze naar hen toe, dan horen ze ook eens iemand anders lezen.