Maandag 27 april

27-04-2020

Een hele fijne Koningsdag gewenst! Vandaag 10 activiteiten die je met het gehele gezin op Koningsdag kan doen. Veel plezier!

  • Bak koninklijk gebak. Op Koningsdag worden er vaak oranje tompoucen gegeten. Deze kan je ook zelf maken. klik voor dat recept op deze link. Vindt je dat teveel werk? Maak dan koekjes in de vorm van een kroon. Een basiskoekjesrecept vindt je in deze link.
  • Zing het Wilhelmus. Ons volkslied is het Wilhelmus. Ken jij het? Hieronder in de afbeelding zie je de tekst van het eerste vers staan. Via dit nummer op Youtube kan je gemakkelijk mee zingen. Ook zingen ze het 6de vers. Maar waarom zingen we het Wilhelmus op deze manier en waar komt het vandaan? Bekijk daarvoor deze video van Eigenwijzer.


  • Dans op de liedjes van Kinderen voor Kinderen. Ieder jaar maakt Kinderen voor Kinderen een lied voor de koningsspelen. Deze nummers zijn allemaal verzameld in deze playlist, waarbij het eerste nummer een medley is, dat betekent dat het meerdere nummers in 1 liedje zijn. Zet jij ze op en dans je mee? Veel plezier!
  • Maak een kroon. Wie zegt dat er maar één koning en koningin kan zijn? Misschien zijn jullie wel veel betere koningen en koninginnen! Maak daarom je eigen kroon. Bekijk hieronder een paar foto's van kronen die jij zelf kan maken.

  • Speel oud-Hollandse spelletjes. Op Koningsdag kan je ook vaak koekhappen en andere oud-Hollandse spelletjes spelen. Doe deze thuis eens, speel blikwerpen, koekhappen en misschien zelfs sjoelen.

  • Op zoek naar de kroon. Hoe goed kennen jullie alle plekjes in huis? Maak ter voorbereiding een kroontje en maak foto's van deze kroon op verschillende plekken in het huis. Laat hierna de foto's zien en laat ze raden waar de kroon lag. Wie is er als eerst op de juiste plek?

  • Oranje parade. Deze activiteit is ook erg leuk om virtueel met een bevriend gezin te doen. Verdeel je in 2 teams, of gebruik de twee gezinnen. Ieder team krijgt 15 minuten om een teamlid zo oranje mogelijk te krijgen. Na deze tijd komen jullie bij elkaar terug en beslissen jullie wie de winnaar is.

  • Wie ben ik? Koningsdag editie. Maak ter voorbereiding kaartjes met iedereen die jullie kennen uit het koninklijk huis. Hierna pakt iedereen één kaartje zonder dat je deze zelf ziet. Probeer door vragen te stellen te raden wie je bent.

  • Geef de koninklijke groeten. Op Koningsdag zie je meestal veel mensen. Doe ze daarom ook nu de koninklijke groeten. Gebruik hiervoor een filmpje, bellen of stuur een kaartje.
  • Stoeptekening maken. Om de straat een beetje op te vrolijke kan je mooie stoeptekeningen maken, zo wordt iedereen weer vrolijk!