Maandag 28 december

28-12-2020

De tweede week van de kerstvakantie is nu dan echt begonnen. Deze week eindigen we met Oud en Nieuw en daarna zal het thuisonderwijs er echt aan moeten gaan geloven. Maar nu eerst een week vol leuke activiteiten, doe je ook weer mee?

Voor de jongsten 

  • Ren de kleuren van de regenboog: Een leuk spelletje om kleuren te oefenen en om even die energie kwijt te raken. Als ouder noem je een kleur en dan rent het kind naar deze kleur toe. Hier kunnen ze zich vast lang mee vermaken!
  • Kleurplaten plezier: Soms is het heerlijk om even te kleuren. Jufbijtje.nl heeft meerdere kleurplaten online staan. Zo heeft ze kleurplaten met een uitdaging, maak een patroontje, onder deze link staan en gewone kleurplaten kun je via deze link vinden.
  • Bingo in huis: Weet je nog dat we een activiteit hadden waarbij buiten een bingokaart volgemaakt moest worden? Deze activiteit kan ook binnen huis. Kunnen jullie alles verzamelen? Deze activiteit is geschikt voor kleuters en misschien iets minder voor peuters, die kunnen iets meer begeleiding nodig hebben. Klik hieronder op de downloadknop voor het PDF-bestand met de bingokaart erin.
  • Warme wanten: Knutsel samen gezellig een paar warme wanten. Hiervoor heb je nodig: een stukje wol, papier in verschillende kleuren en lijm. Wat ga je doen? Trek eerst de hand over in de vorm van een want. Zorg hierna dat het papier in kleine stukjes gescheurd kan worden en opgeplakt kan worden. Veel plezier!

Voor de oudsten

  • Blind tekenen: Deze activiteit doe je met 2 personen of meer. Eerst schrijf je allemaal kaartjes met voorwerpen erop. Dan stop je deze in een bakje en pak je een theedoek of iets anders wat voor blinddoek kan dienen. Hierna pakt 1 persoon een kaartje, leest wat erop staat en doet zijn blinddoek op. Hierna probeer je zo goed mogelijk te tekenen wat er op je kaartje staat. Kan de ander het raden?
  • Bingo! Vorige keer hebben jullie buitenhuis een bingokaart gemaakt. Dit kan natuurlijk ook binnenhuis. Bekijk de bingokaart voor de jongsten en maak er zelf één. Of speel de bingokaart hierboven. Dat kan natuurlijk ook!
  • Alle grappen verzamelen: Verzamel de leukste grappen die je hebt, trek iets leuks of grappigs aan en verzorg zo je eigen show. Vraag je ouders, broers, zusjes wanneer ze tijd hebben en maak er een leuke avond/middag/ochtend van :)
  • Sneeuwpop van mozaïek: Wat heb je nodig? Een heel vel papier voor de achtergrond, lijm en papier in de kleuren wit, en een paar kleuren naar voorkeur. Wat ga je doen? Knip of scheur allemaal kleine stukjes van het papier en bedenk hoe je je sneeuwpop in elkaar wilt gaan zetten. Bekijk de figuren hieronder eens voor inspiratie.