Maandag 4 januari

04-01-2021

De eerste dag na de kerstvakantie is aangebroken. Dat betekent dat je waarschijnlijk weer taken voor school moet doen. Maar gelukkig is er ook altijd tijd om leuke dingen tussendoor of aan het eind van de dag. Veel plezier en succes deze eerste schooldag!

Voor de jongsten 

  • Boekfiets: Hieronder zie je een video van de Boekfiets staan. Zij posten regelmatig leuke bewegingsversjes die bij een prentenboek horen. Veel dans plezier!
  • Muziek plezier: Bij dans hoort natuurlijk ook muziek. Dit kan je gemakkelijk zelf maken. Bijvoorbeeld door ongekookte rijst of macaroni in een wc-rol te doen. Hierna plak je de uiteindes goed dicht zodat de rijst er niet uit kan vallen. Versier de rol en klaar is je muziekinstrument!
  • Flessenkunst: Knutselen, maar dan net even anders. Wat heb je nodig? Een lege petfles, een bordje, papier en verf. Wat ga je doen? Leg de verf in het bord en stempel met de petfles in de verf. Druk hierna de petfles op het papier en tadaa, het lijken net bloemen!
  • Kleurendobbelsteen: Wat heb je nodig? Een dobbelsteen, 6 verschillende kleuren papier en een plakbandje. Wat ga je doen? Knip uit de 6 kleuren papier een stukje dat precies op de dobbelsteen past en plak deze vast. Hierna gooi je met de dobbelsteen en moet je iets zoeken met de kleur die bovenop ligt. Ook een geschikte activiteit om buiten te doen. Het vraagt even wat voorbereiding, maar zodra de dobbelsteen af is, kan je kleuter zelf aan de slag.

Voor de oudsten

  • Planner van de dag: Misschien een iets saaiere activiteit, maar wel erg handig. Bekijk samen eens welke taken je allemaal hebt staan, wanneer je pauze hebt en wanneer je tijd hebt om iets leuks te doen. Maak er een mooie en overzichtelijke planning van.
  • Geheime boodschap: Met citroensap kun je geheime boodschappen schrijven. Wat heb je nodig? Een geperste citroen of citroensap, een vel papier, een satéprikker, een strijkijzer of een kaars. Wat ga je doen? Doop je satéprikker in de citroen. Schrijf je geheime boodschap op het papier. Laat het goed drogen. Vraag je ouders om te helpen om het papier warm te maken met het strijkijzer of de kaars. Zo komt je boodschap tevoorschijn.
  • Vriendschapsarmbandjes leren knopen. Wat heb je nodig? Touw en het filmpje wat je hier kan vinden. Wat ga je doen? Bekijk het filmpje en knoop mee. Aan het eind van de video heb je geleerd hoe je je eigen vriendschapsarmbandje moet maken. 
  • Maak een windwijzer. Dit idee heb ik gevonden op Natuurmonumenten.nl. Zij leggen het erg duidelijk uit, dus ik ga door verwijzen naar hun website. De afbeelding hieronder komt daar ook vandaan.