Maandag 4 mei

04-05-2020

Goedemorgen, hopelijk hebben jullie een leuk weekend gehad. Voor een deel van het land is het nu nog vakantie. Vandaag is het 4 mei, de dag waarop wij in Nederland stil staan bij Dodenherdenking. Een deel van de ideeën zal hier ook over gaan.

Rondom Dodenherdenking

  • Wat gebeurt er op dodenherdenking? Zoals ik hierboven heb verteld en je misschien wel al wist, is het vandaag dodenherdenking, maar wat herdenken we dan en hoe gaat het eraan toe? Dit is een video van dodenherdenking voor de Corona-crisis, dus dit jaar gaat de herdenking op de dam in een hele andere manier. Er zal dit jaar wel een krans gelegd worden, waarschijnlijk door de Koning en Koningin, een toespraak zijn, twee minuten stilte worden gehouden en het Wilhelmus zal klinken. Er is alleen geen publiek welkom.
  • Vrijheidsbloem.  Er is een prachtig initiatief ontstaan, namelijk de Vrijheidsbloem geven. Dit initiatief houdt in dat kinderen een vrijheidswens kunnen opschrijven via deze site. Morgen, op 5 mei, worden deze wensen verspreid. Doe je ook mee? Op deze site kan je zien welke wensen er al allemaal geschreven zijn. 
  • Hier ben ik blij om poster. Dodenherdenking is ook de tijd waarop je kan bedenken waar je blij om bent. Wanneer je dit heb opgeschreven, bedenk dan eens aan wie je die dingen te danken hebt. Zou het ook zo zijn als we in oorlog zouden leven?
  • Nationale kinderherdenking. Ieder jaar is er ook een kinderherdenking. Via deze link kan je hem vanavond bekijken.

Andere activiteiten

  • Kapperssalon aan huis (het liefst zonder schaar). Vorige week kwam het idee om je eigen nagelsalon in huis te halen. Dit kan natuurlijk ook met de kapper. Al zou ik dat knippen dan even achterwegen laten. Maak mooie kapsels bij elkaar en straal!
  • Zelf chocomelk maken. Chocolademelk is toch wel één van mijn favorieten. Dit kan je ook zelf maken door chocolade te smelten en dit te mengen met warme melk.
  • Boeketje bloemen knutselen. Er is vast wel iemand in de buurt die een bloemetje verdient. Bekijk de onderstaande knutsels hoe je van papier prachtige bloemen kan maken. Maak ze en geef ze aan iemand die ze verdient. In dit voorbeeld wordt moederdag genoemd, dat kan natuurlijk ook! Mama verdient ze vast ook!
  • Verven met je voeten. Verven met je handen is zo saai. Gebruik je voeten eens een keer. Dit kan op twee manieren, je kan een kwast tussen je tenen houden of je voeten insmeren met verf en over het papier wandelen. Bij beide activiteiten is het belangrijk om de grond goed te beschermen voor verfspetters.
  • Armbandje van strijkkralen. Het is echt niet ingewikkeld, een kwestie van een vrolijk gekleurd stuk wol afknippen, ik gebruikte katoen want dat pluist niet te erg. Om de kraaltjes goed te rijgen likken ze toch steeds het puntje en al die pluisjes die het draadje dan loslaten zijn vies. Draadje dubbel vouwen, knoopje erin en de eindje van beide draadjes allebei door de andere kant van het kraaltje rijgen. Dat is behoorlijk priegelwerk inderdaad. Dit idee komt van mamamaai.nl. Daar kan je ook afbeeldingen vinden als je de uitleg niet helemaal begreep.