Maandag 6 april

06-04-2020

Een hele goedemorgen. Vandaag weer aan de slag met het schoolwerk. Wanneer je klaar bent, kan je op deze site tal van leuke ideeën vinden om te doen. Ook vandaag weer nieuwe ideeën om te doen. Lees je mee?

2-4 jaar

 • Tekenen met auto's. Deze activiteit kan op twee manieren. Of je rijdt de auto door de verf heen en daarna over het papier. Of je bindt zoals op de afbeelding hieronder een stift vast aan de auto en rijdt er dan mee.
 • Handen-en-voetenpad. Het is een soort twister/hindernisbaan. Een poos geleden stond deze activiteit bij de oudere leeftijdsgroep. Maar je kan als ouder ook makkelijk een paar afbeeldingen van handen en voeten printen en zo een gemakkelijke versie maken. Leg de handen en voeten steeds anders neer zodat je een nieuw pad maakt. In het bestand hieronder staan handen en voeten om te printen.
 • Voorlezen met een bekende Nederlander. Ik heb ontdekt dat er op Schooltv.nl allemaal video's staan van bekende Nederlanders die voorlezen. Dus bij deze een eerste linkje, er zullen nog meer volgen.

4-6 jaar

Hoi hoi, ook vandaag werken we weer met een thema, dit keer zal dat het thema boeken zijn. Want wat kan je een hoop met boeken.

 • De juf kan helaas niet voorlezen, misschien stuurt ze nog wel een video op waarbij ze voorleest, dat kan natuurlijk nog wel. Nu is er een video waarbij allemaal bekende Nederlanders voorlezen. Dus bij deze een leuke link naar de playlist. Kies een leuk filmpje uit en ga er even goed voor zitten.
 • Zoek je favoriete boek en maak er een tekening over. Misschien lukt het jou ook om verschillende tekeningen te maken waarbij je kan vertellen wat er allemaal gebeurt in je boek. Kijk maar wat lukt.
 • Vraag, of pak als je er zelf bij kan, je favoriete boek en lees deze voor aan je broertje/zusje of knuffel.
 • Leuk idee voor de ouders, vraag opa of oma eens om een leuk boekje voor te lezen voor de webcam of op een filmpje. Dan hebben de opa's en oma's weer even iets om te doen, zien ze hun kleinkind weer én wordt er voor gelezen!

6-8 jaar

Vandaag gaan wij aan de slag met het thema 'wie ben ik?' Vergeet ook niet bij de categorieën hiervoor en -na te kijken!

 • Maak een ik-poster. Hoe doe je dat? Pak oude tijdschriften, een blad, lijm en stiften of potloden. Scheur uit die tijdschriften alles wat echt bij jou hoort, plak deze op je blad en zo vorm je je eigen ik-poster. Teken er nog leuke plaatjes bij die je niet kon vinden en hang hem op. Dit ben jij!
 • Babyfoto's bekijken. Pak eens een fotoalbum van toen je klein was. Herken je jezelf? Wat is er veranderd en wat is er hetzelfde gebleven?
 • Bucketlist. Maak een lijst met dingen die jij de komende tijd wilt doen. Je kan een lijst maken voor dingen die je de komende weken thuis wilt doen of juist ooit eens een keer gedaan wilt hebben. Bijvoorbeeld een roze auto kopen. Verzin iets leuks!

8-12 jaar

 • Maak een plattegrond van het huis. Wat staat er waar? Wil je een extra uitdaging, probeer dan je slaapkamer op schaal na te tekenen. Heb je geen idee waar ik het over heb, dan teken je je kamer zoals jij dat wilt.
 • Toren bouwen. Maak een toren die hoger is dan jezelf. Maar... Je mag alleen papier gebruiken. Hoe zou je dit nou moeten doen? Mocht het niet lukken, bekijk dan de afbeelding hieronder, veel succes!
 • Doe iets liefs voor iemand in huis. Misschien moeten de schoenen van je vader gepoetst worden of de was uit de wasmachine worden opgevouwen. Verzin iets en wees lief :)