Vrijdag 1 mei

01-05-2020

Super leuk dat je deze blog weer gevonden hebt. Bekijk de opdrachten van vandaag eens en kies wat leuks uit. Vandaag zijn het wel 15 opdrachten zodat je ook nog wat leuks voor het weekend kan bewaren. Veel plezier!

 • Fruitspiesjes maken. Fleur de lunch een beetje op. Maak van te voren fruitspiesjes met allerlei soorten fruit. Deze kan je bij de lunch op een bord leggen en er heerlijk van smikkelen.
 • Fotoshoot. Trek je mooiste kleding aan, doe je haar op je best en zet een mooie lach op. Het is tijd voor een fotoshoot! Je kan ook nog accessoires maken door karton te gebruiken. Verzin iets leuks en maak het vooral erg gezellig.
 • Brood bakken. In het weekend heb je vast tijd om samen iets gezelligs te doen. Bak samen brood. Deze activiteit kan voor jonge en oudere kinderen. Je kan het maken uit een pakje, of door het recept vanaf Uitpaulineskeuken.nl  te volgen.
 • Boter, kaas en eieren, maar dan anders. Wat heb je hiervoor nodig? Verzamel 10 stenen, lintjes of krijt, een kwast en verf. Wat ga je doen? Verdeel de stenen in twee groepjes van 5. Teken hierna op elk groepje stenen verschillende symbolen. Bijvoorbeeld 5 stenen met een ster en 5 stenen met een hartje. Leg hierna de linten in de vorm van een raster. Je kan ook stoepkrijt gebruiken als het droog is. Je eigen boter-kaas en eieren is klaar!
 • Fiets wassen. Ook een activiteit voor als het droog is. Pak je fiets uit de schuur, vul een emmer met water en sop en pak een spons erbij. Op deze manier zal je fiets weer helemaal stralend schoon zijn. Misschien was je ook gelijk de fiets van mama en/of papa?
 • Maak je eigen bordspel. Misschien heb je alle spelletjes die je thuis al gespeeld. Dan is het tijd om je eigen spel te maken. Hiervoor heb je nodig: een stuk karton of een groot papieren vel, potlood, stiften en een creatief idee. Mocht je een creatief idee missen? Kies dan je favoriete spel uit en maak er een eigen versie van. Het is handig om eerst je idee te schetsen en hem daarna met stiften over te trekken.
 • Mode-ontwerpen. Deze activiteit kan je op twee manieren doen, of je verzamelt je oude kleding en pimpt deze op. Of je gaat aan de slag met stickers en vuilniszakken. In ieder geval, laat je creativiteit in de vrije loop en maak er iets moois van.
 • Foto-albums kijken. Toch wel één van mijn favoriete bezigheden als kind. Samen foto-albums kijken en je ouders en de rest van de familie bekijken in hun jonge jaren. Wat is er veranderd in die tijd? Wat vind je van de kleding die ze toen droegen?
 • Disco in huis. Maak het huis donker en zet gezellige muziek op. Wat ook super leuk is, is om glowsticks te kopen en deze op je lijf te plakken. Het effect hiervan is echt fantastisch leuk.
 • Schoenenmemory. Hiervoor heb je nodig: heel wat schoenen en iets wat je over elke schoen heen kan leggen, bijvoorbeeld een t-shirt. Wat ga je doen? Maak alle schoenen los van elkaar en leg ze op de grond. Leg hierna de shirts er overheen of iets anders wat het afdekt. Hussel de schoenen door elkaar en het memoryspelen kan beginnen!
 • Kamperen in eigen huis. Verzamel alle matrassen in de woonkamer en kleed je om je pyjama's. Durven jullie hier vannacht te slapen? Zo heb je toch nog een beetje dat vakantiegevoel.
 • Stop-motion film. Dit is een activiteit voor de iets oudere kinderen. Een stop-motion film is een film die gemaakt is van foto's van voorwerpen of mensen die per foto een heel klein beetje verplaatsen. Je hebt dus heel veel foto's nodig om een film te maken. Bekijk onderstaande video van het Beste van Bright om er achter te komen hoe je zo'n film het beste maakt. Je hebt vast niet alle spullen, maar dan begrijp je het idee en kan je het met je eigen apparatuur na maken.
 • Schatten verzamelen. Wat zijn de dingen die jij heel belangrijk vindt? Verzamel deze objecten en bedenk waarom je dit zo belangrijk vindt. Maak er een mooie foto van.
 • Kunst op het behang. Zoek een oud stuk behang, bij voorkeur niet op de muur :) verzamel je tekenspullen en laat al je creativiteit eruit. Teken, schilder, stempel op het behang. Dat moet wel een heel groot kunstwerk worden.
 • Stopdans met Bumba. Nog een leuk idee voor de allerkleinsten. Speel stopdans met Bumba. De muziek stopt automatisch, dus je hoeft hem alleen maar aan te zetten. Veel plezier.