Vrijdag 10 april

10-04-2020

Hoi hoi, wat leuk dat je weer op mijn blog kijkt. Sinds kort kan ik ook zien hoeveel mensen mijn blog lezen. Gister waren dat er 62. Super leuk om te zien. Heb je inspiratie, tips of iets anders wat je kwijt wilt, stuur mij dan even een berichtje via het contactformulier.

2-4 jaar

 • Bloempot versieren. Wat heb je nodig? Een stuk karton of papier, plakband of lijm, kleurpotloden, stiften en al het andere waar je mee kan versieren.  Wat ga je doen? Knip een strook papier die in zijn geheel om de bloempot heen past. Laat je peuter deze versieren en plak hem hierna met de uiteindes aan elkaar en schuif hem om de bloempot heen. Zo heb je de bloempot een kleine make-over gegeven.
 • Verven met een ei, ehm pingpongbal. Wat heb je nodig? Een bakje met verf, een pingpongbal en een blad. Wat ga je doen? Rol de pingpongbal door de verf heen en blaas er tegenaan om hem vooruit te krijgen. Zo zullen er mooie patronen ontstaan.
 • Schat zoeken. Wat heb je nodig? Een bakje en de magische ogen van een peuter. Wat ga je doen? Geef je peuter een bakje en ga samen op ontdekkingstocht door de tuin, over de galerij of door de straat. Zoek naar schatten die daar verborgen liggen. Misschien vinden jullie wel een mooie steen of een prachtige bloem!

4-6 jaar

 • Boeketje bloemen. Wat heb je nodig? Lege eierdozen, karton of papier, verf, lijm, groene rietjes of papiertjes, kwasten, lijm en eventueel knopen. Wat ga je doen? Knip de eierdozen kapot zodat je allemaal stukjes van ter grootte van één ei hebt. Verf deze in mooie kleuren, dit worden je bloemen. Plak ze hierna op het papier of het karton. Plak de rietjes of groene strookjes eronder en zo heb je een mooi boeket in elkaar geknutseld.
 • Blikgooien. Met een beetje fantasie tover je de bal om tot ei en gooi je de opgestapelde bekers omver. Hoever kan jij staan als je ze omgooit? Succes!
 • Waterballon vervoeren Wat heb je nodig? Waterballonnen gevuld met water, twee mandjes en een lepel. Wat ga je doen? Breng de waterballonnen van de ene mand naar de andere mand door ze op de lepel te leggen. Wil je het moeilijker maken? Strek dan je arm of houdt de lepel tussen je lippen. Let dan wel op dat de ballon niet te zwaar is.

6-8 jaar

 • Aardappelstempel maken. Wat heb je nodig? Een aardappel, verf, een kwastje, papier en een mes. Wat ga je doen? Snijdt de aardappel doormidden en maak een mooi patroon op de aardappel, bijvoorbeeld allemaal streepjes. Dit patroon snijd je met het mesje eruit. Verf hierna de aardappel en druk hem op papier. Nu heb je je eigen aardappelstempel gemaakt!
 • Zoekplaat. Hieronder zie je een afbeelding van heel veel kippen. Nu is één kip haar ei kwijt. Kan jij hem vinden? Via de downloadknop kan je de afbeelding downloaden en zo vergroot zien.
 • Kaart knutselen. Pasen is een prachtig feest, wat we met elkaar mogen vieren. Om die vrolijkheid te verspreiden kunnen we prachtige kaarten maken. Via deze link kom je bij een filmpje dat je uitlegt hoe je een prachtige vlinderkaart kan maken. Veel succes!

8-12 jaar

 • Maak een pop-up kaart. Wat heb je nodig? Papier, een schaar, lijm en wat creativiteit. Wat ga je doen? Nu kan ik hier wel uit gaan leggen hoe je het precies moet maken, maar je kan ook even op deze link klikken, dan kom je bij een video op Pinterest waar het uitgelegd wordt. Veel succes! Schrijf er een mooie Paasboodschap op en verstuur hem aan iemand
 • Zaaien maar. Rond de tijd van Pasen worden ook veel plantjes en zaadjes gezaaid. Dit kan jij ook doen. Wat heb je nodig? Zoek en oud kartonnen eierdoos, zaadjes van planten of groenten en wat aarde. Wat ga je doen? Doe wat aarde in de eierdoos en doe de zaadjes erbij. Lees goed op het pakje zaad hoe je moet zaaien. Wat we hierna ermee gaan doen, lees je in de loop van volgende week of de week erna.
 • Kleurversjes. Met Pasen herdenken we dat Jezus voor onze zonde is gestorven en weer is opgestaan. Best een moeilijk verhaal, maar ook een heel mooi verhaal. Op kleurversjes.nl staan een heel hoop mooie teksten die je kan lezen, uitprinten en ophangen. Misschien herken je wel een paar teksten.