Vrijdag 15 januari

15-01-2021

Bijna weekend! Nog 1 dagje thuis studeren, thuis werken en thuis leuke activiteiten doen. Wat kies je vandaag uit?

Voor de jongsten 

  • Speelgoed in bad: Speelgoed kan af en toe ook wel een schoonmaakbeurt gebruiken. Je kan speelgoed meenemen wanneer je peuter in bad gaat of samen speelgoed schoonmaken. Met deze winterse temperaturen misschien een beetje koud, maar zeker niet onmogelijk.
  • Drijven of zinken: Nu je toch een bak met water klaar hebt staan, zoek in huis dingen die tegen water kunnen. Leg deze klaar en laat je peuter of kleuter uitzoeken wat er drijft en wat er zinkt.
  • Skittles regenboog: Wist je dat je een eigen regenboog in een bakje kan maken? Leg een bord klaar en laat je peuter of kleuter de skittles langs de rand van het bord leggen. Leg dezelfde kleuren niet naast elkaar. Schenk hierna lauw water voorzichtig in het midden van het bord tot de skittles net in het water liggen. Kijk nu wat er gebeurd!

Voor de oudsten

  • Krijten met tape: Ken je de schilderijen van Mondriaan? Hij tekent altijd met hele strakke lijnen. Deze schilderijen kan je ook met stoepkrijt maken. Vraag je ouders of ze tape hebben en plak hier een vierkant en allemaal lijnen mee. Hierna kan je de vakken inkleuren met stoepkrijt. Daarna haal je de lijnen weg en er zal een prachtig kunstwerk ontstaan.
  • Boodschappen doen: Papa en mama vertellen vast vaak dat ze het druk hebben. Helpt ze een handje door vandaag de boodschappen te halen. Vraag welke spullen ze nodig hebben en maak een lijstje. Vandaag ben jij chef boodschappen!
  • Lego-ballon auto: Een hele gave knutselactiviteit. Zoek thuis de doos met lego op en haal een ballon uit de kast. Bouw een klein auto'tje met de lego. Zorg hierna ervoor dat je een ballon tussen je auto kan klemmen zoals hieronder te zien is. Blaas je ballon op, houd hem even dichtgeknepen en zet je auto op de grond neer. Hoe ver komt jouw auto?