Vrijdag 17 april

17-04-2020

Hoi hoi, leuk je weer te zien! Vandaag weer allemaal gave activiteiten om thuis en buiten te doen. Het wordt niet heel erg warm, dus er zullen geen waterspelletjes bij zitten. Veel plezier!

2-4 jaar 

 • Dansen met je schaduw. Zet een leuk muziekje op en zoek een plekje in de zon. Wijs je peuter op zijn of haar schaduw en ga dansen. Zie dat je schaduw met je mee danst. Hoe leuk is dat?
 • Bloemenkroon. Wat heb je nodig? Een stuk papier dat om je hoofd past, eventueel een blad in de vorm van een kroon, bloemen, stiften, stickers en al het andere knutselmateriaal. Wat ga je doen? Verzamel buiten mooie bloemen en plak deze op je kroon. Je kan je kroon ook nog versieren met stiften en stickers. Zo heb je de mooiste kroon gemaakt.
 • Handen wassen challenge. Wat heb je nodig? Het blad wat hieronder in de downloads staat en stickers of een kleurpotlood. Wat ga je doen? Print het blad uit en plak de plakranden aan elkaar vast. Hang het op bij een plek waar je peuter zijn of haar handen wast. Elke keer als je peuter zijn of haar handen heeft gewassen, mag hij een vakje afstrepen. Na hoeveel dagen zijn jullie bij de honderd? Je kan er een beloningssysteem van maken, al vinden peuters het al vaak leuk genoeg om te strepen of stickers te plakken.

4-6 jaar 

 • Lentebingo. Wat heb je nodig? De lentebingo van Natuurmonumenten. Deze kan je vinden via de downloadlink hieronder. Wat ga je doen? Print de lentebingo uit en ga in je omgeving op zoek naar deze voorwerpen. Let hierbij wel op je 1,5 meter afstand en ga niet met een grote groep dit doen.
 • Vouwen met Meester Sander. Via deze link kom je bij het Youtube Kanaal van Meester Sander. Hij vouwt geweldige vormen die jij kan meevouwen. Kijk goed naar de video en vouw gezellig mee! 
 • Digitale prentenboeken. Op de site van Bereslim kan je tijdelijk gratig gebruik maken van hun digitale prentenboeken. Je moet even de gebruikersnaam bereslim100943 en het wachtwoord Bieb2020 invullen. Heel veel plezier!

6-8 jaar 

 • Les van Futur NL. Bekijk deze les over illusies. Dat is eigenlijk dat je hersenen je voor de gek houden. Super leuk om te zien, er zitten ook een paar filmpjes in. Echt een aanrader!
 • Natuurmandala maken. Wat heb je nodig? Spullen uit de tuin, straat of het park. Wat ga je doen? Zoek spullen uit de natuur en leg deze bij elkaar. Leg hierna de spullen in een mooie volgorde. Gebruik verschillende kleuren, maak rondjes, vierkanten en strepen. Maak dat wat jij mooi vindt!
 • Voetbalverhalen om te luisteren, lezen en te bekijken. Ik heb een leuke tip gekregen die wees op luisterboeken over voetbal. Hieronder vind je het bestand waarin uitgelegd wordt hoe je bij de verhalen komt. Daar hebben jullie vast wel iets aan. Veel lees-, luister- en kijkplezier!

8-12 jaar

 • Fotolijstje versieren. Wat heb je nodig? Een oud fotolijstje, verf en kwast. Wat ga je doen? Haal het fotolijstje uit elkaar zodat het glas eruit is. Verf hierna het fotolijstje in je favoriete kleuren. Wil je strakke lijnen? Gebruik dan schilderstape waarmee je vlakken kan afplakken. Veel schilderplezier!
 • Beestjes zoeken. Ga eens op zoek in de tuin, de straat of het park. Kijk wat er leeft en hoe het eruit ziet? Til potten op en kijk wat eronder zit. Je kan op twee manieren vastleggen wat je vindt, je kan het tekenen of er een foto van maken.
 • Futur NL les. Ook voor jullie heb ik een leuke Futur NL les gekozen. Deze les gaat over de plastic soep en hoe Robots hierbij kunnen helpen. Je kan een deel via de computer doen en een deel via het werkblad wat je ook bij deze link kan vinden. Veel succes!