Vrijdag 18 december

18-12-2020

Welkom op mijn blog! Vandaag weer allemaal activiteiten voor binnen én buiten. Verdeeld over 4 leeftijdscategorieën. Heeft u gister het formulier nog niet ingevuld? Zou u dan vandaag willen helpen met het verzamelen van leeftijden van de kinderen die activiteiten van deze site halen? Ik krijg alleen de informatie door die u in het formulier zet.

2-4 jaar 

Ook vandaag zijn er weer creatieve, bewegende of spelende activiteiten te vinden voor deze leeftijd. Veel plezier!

 • Verf in een zakje: verven zonder rommel, hoe doe je dat? Nou, door de verf in een hersluitbaar zakje te gieten. Hierna maak je het zakje dicht en plak je het met tape op de tafel vast. Je kan ervoor kiezen om weinig verf te gebruiken en een papiertje erin te leggen of met een wattenstaafje of vingers figuurtjes te maken in de verf.
 • Puzzelen: Puzzelen is erg leuk en belangrijk voor kinderen, je bent zowel bezig met logisch denken als met ruimtelijk inzicht als fijne motoriek. Pak daarom eens een puzzel uit de kast en ga samen puzzelen. Heb je geen puzzel? Print dan een plaatje uit op stevig karton en knip ze dan in 6 of 9 stukken. Puzzelen maar!
 • Rollen in de tuin: Spelen met een bal, dat is toch gegarandeerd succes? Wat heb je nodig? Een bal, lege blikken/ flessen en een ruimte waar je kan rollen. Zet de flessen of lege blikken neer en laat je peuter de bal er tegenaan rollen. Hoe meer flessen, hoe meer kans op succes. Have fun!

4-6 jaar 

Het is bijna vakantie! Misschien heb je nu al vakantie, in beide gevallen heb je vast wel tijd om één of meer van deze leuke activiteiten te doen. Veel plezier!

 • Kerstkrijten: Iedereen kan wel een beetje geluk gebruiken. Pak daarom je stoepkrijt en ga aan de slag met de stoep versieren. Op deze manier zal je bij iedereen die langsloopt een lach op zijn of haar gezicht toveren.
 • Tellen wat je tellen kan: Nu je toch buiten bent, loop samen met papa of mama een rondje door de buurt en tel alle lantarenpalen, alle prullenbakken of bomen. Zo heeft mama ook even pauze van haar werk en hebben jullie een frisse neus gehaald.
 • Kerstboompjes knutselen: Wat heb je nodig? Karton in de vorm van een driehoek, vloeibare lijm en wol. Wat ga je doen? Smeer het karton aan de bovenkant aan 2 kanten in met lijm. Pak hierna de wol en wikkel dit stukje in met wol. Smeer hierna een strook eronder in met lijm en wikkel daar de wol omheen. Ga zolang door tot je de onderkant behaald hebt en knip de wol af.

6-8 jaar

Vandaag weer 3 activiteiten waar je uit kan kiezen. Misschien doe je ze wel allemaal. Kies wat leuks en heb veel plezier vandaag!

 • Pindarijgen: De vogeltjes hebben het ook enorm koud in deze tijd. Help ze een handje door een pindaslinger te maken. Deze pinda's kan je bijvoorbeeld bij de LIDL halen. Haal de pinda's die nog 'in hun jasje zitten'. 
 • Kerst bucketlist: Bedenk samen met mama of papa eens wat jullie deze kerstvakantie allemaal gaan doen. Denk bijvoorbeeld aan een filmmiddag houden, kerstkoekjes bakken, bellen met Opa en Oma. Er kan zoveel wel!
 • Vouw een kerstster: In huis is altijd ruimte voor extra kerstversiering. Bekijk de video van Meester Sander hieronder en vouw gezellig mee.

8-12 jaar

Fijn dat jullie er weer zijn! Kies wat leuks uit en veel plezier!

 • Lieve ... : Schrijf een lieve brief aan iemand die het nodig heeft. Denk aan je Opa of Oma, of mama die het erg druk heeft. Versier deze brief mooi en stuur hem op of geef hem zelf. Op deze manier denken we aan elkaar en wordt iedereen een beetje vrolijker.
 • Keukenprins(es): Ga in de receptenboeken of op het internet eens op zoek naar lekkere recepten die je deze vakantie uit wil proberen. Schrijf ze op en vraag aan papa of mama wanneer jullie deze kunnen gaan eten.
 • Vouw een Kerstster: Ook voor jullie een te gekke kerstknutsel. Klik op de onderstaande video van Sophie Hol en volg haar stappen. Veel succes!