Vrijdag 20 maart

20-03-2020

Een hele goede morgen! Helaas is er voor vandaag in veel delen van het land regen voorspeld. Daardoor zullen alle activiteiten van vandaag binnen plaats kunnen vinden. Heel veel plezier vandaag!

2-4 jaar

Voor vandaag weer 3 activiteiten die je samen of alleen kan doen.

 • Door schilderstape te gebruiken, kan je van je woonkamer een parcours maken waar auto's overheen kunnen rijden. Ook kan je een hinkelbaan maken. Nieuwe omgevingen of speelmateriaal zal ander spel uitlokken!
 • Watten schilderen. Dit is weer een andere manier van schilderen. Leg wat watten in een bak en geef je peuter een kwast en verf. Wat voor kunstwerken ontstaan er bij jullie thuis?
 • Balletje rollen. Bij deze activiteit heb je nodig: een aantal balletjes, bijvoorbeeld pingpongballen, een paar bekers, tape en een tafel. Qua voorbereiding is het de bekers met tape onder de tafel plakken en de pingpongballen aan de andere kant leggen. De activiteit houdt in dat de peuter de bal over de tafel in de beker rolt. Hieronder staat ook nog een afbeelding om deze activiteit visueel te maken.
 • Tip voor morgen: Pak een bakje met water en stop hier een, waterbestendig, speelgoedje in. Denk hierbij aan een duplo poppetje of iets dergelijks. Zet dit bakje in de vriezer.

4-6 jaar

Ook voor de kleuters zijn weer leuke nieuwe activiteiten bedacht! Vergeet vooral niet hierboven of in de vorige posts te kijken of daar nog iets leuks bij staat wat je nog niet hebt gedaan. Vandaag is het thema kleur, want we kunnen allemaal wel wat vrolijke kleuren gebruiken.

 • Zelf gekleurd water maken. Met gekleurd (crêpe)papier en een doorzichtig bakje water kunnen kleuters hun eigen kleuren maken. Lukt het mengen van kleuren ook al? Welke kleuren ontstaan er?
 • Via Schooltv is veel beeld materiaal te verkrijgen over kleuren. Bekijk bijvoorbeeld dit filmpje https://schooltv.nl/video/kleuren-maken-de-wereld-mooier/#q=kleur. Hoe ziet jullie huis eruit zonder kleuren? Waarom hebben we allemaal kleur nodig?
 • Teken op een leeg vel de omtrek van een regenboog. Zorg voor papier in alle kleuren van de regenboog en lijm. Lukt het om zelf de regenboog te maken? Van zo'n kunstwerk moet je haast wel vrolijk worden.
 • Veel kleuters hebben het tellen helemaal ontdekt. Geef de kleuter een blaadje met allemaal verschillende kleuren, of vraag telkens een bepaalde kleur en laat ze tellen hoeveel voorwerpen er in de kamer, het huis, de slaapkamer zijn van deze kleur. 

6-8 jaar

Een hele goede morgen! Ook voor jullie zijn er weer ideeën over wat je vandaag kan gaan doen. Vandaag is het thema dieren. Kijk vooral even bij de post van gister en dan de leeftijd voor jullie. Daar staan nog een paar leuke ideeën zoals het maken van een dier uit eierdozen.

8-12 jaar

Ook voor jullie heb ik weer nieuwe activiteiten verzonnen waar jullie je vandaag mee kunnen vermaken. Helaas regent het op veel plekken, maar ook binnen kan je je vaak prima vermaken.

 • Verzamel karton, elastieken, plakband en papier. Hier kan je de meest mooie instrumenten mee maken. Hoe klinkt jouw lied?
 • Papier marché maken, wie houdt daar nou niet van? Bekijk de volgende link eens en ga aan de slag. Morgen zal ik ideeën delen hoe je jouw ballon kan op pimpen! https://nl.pinterest.com/pin/327214729150385746/ 
 • Bekijk de volgende video en ontdek waar papier vandaan komt. https://schooltv.nl/video/papier-hoe-wordt-het-eigenlijk-gemaakt/#q=papier. Dat is best een hele route om te eindigen als papier marché of niet soms?
 • Beveilig je kamer met laserstralen. Kom jij ongezien je kamer uit? Let op, haal het wel weg voordat je gaat slapen, anders kan je 's nachts in geval van nood niet weg. Bekijk ook even de afbeelding hieronder, dan zie je wat ik bedoel met laserstralen.