Vrijdag 22 januari

22-01-2021

Wat fijn dat je er weer bent! Heb je een fijne week gehad? Het is bijna weekend, dus dat betekent veel tijd voor leuke activiteiten. Kijk je mee?

Voor de jongsten 

  • Maak een spelletjespot: Soms heb je even 15 minuten over en weet je niet zo goed wat je kan doen. Dan is het makkelijk om een spelletjespot te hebben waar je spelletjes uit kan halen. Maak samen met je peuter of kleuter briefjes met jullie favoriete spelletjes en stop deze in een pot. Natuurlijk kan je deze nog vrolijk versieren!
  • Dansen in de regen: Wij volwassenen vinden regen vaak heel erg vervelend. Kinderen hebben hier meestal een stuk minder moeite mee. Trek een regenbroek, regenlaarzen en een goede jas aan en ga dansen in de regen. Vergeet ook niet te stampen in de plassen :)
  • Opwarmen met een kopje lauw warme thee: Ook voor de jongste kinderen is thee vaak erg lekker. Bij de opvang drinken we dit wel vaker. Lekker met een koekje op de bank of aan tafel. Heerlijk!

Voor de oudsten

  • Regenmeter: He, wat vervelend al die regen. Wist je dat je ook een speciale meter kan maken om deze regen te meten? Dit heet een regenmeter. Via natuurmonumenten.nl kan je een handleiding vinden om er zelf één te maken. Knutsel je mee?
  • Just dance: Gister is het in de klas weer duidelijk geworden. Jullie zijn dol op dansen en dan met name Just Dance. Heerlijk nummers na dansen en mee zingen. Wanneer je op Youtube Just Dance of Just Dance Kids invult komen de leukste nummers voorbij. Dansen maar :)
  • Leesbingo: Het zijn de nationale voorleesdagen. Daarom speciaal voor jullie een gave bingokaart. Hieronder kan je via de downloadknop hem downloaden om zelf uit te printen. Heel veel leesplezier!