Vrijdag 29 januari

29-01-2021

De laatste dag voor het weekend. Tijd voor allemaal toffe activiteiten om zelf of samen te doen. Heel veel plezier vandaag!

Voor de jongsten 

  • Verkleden: Het is als kind fantastisch om je te verkleden en een totaal ander iemand te worden. Vroeger als kind verkleedden mijn zusje en ik ons als vakantiegangers en bouwden we een auto van onze woonkamerstoelen. Hier waren we uren mee zoet.
  • Lopen over de lijn: Als kind is het enorm spannend om over een lijn te lopen. Dit kan je buiten doen met stoepkrijt of binnen met schilders-tape. Je kan de lijn zo kort, lang of ingewikkeld maken afhankelijk van het niveau van jouw kind.
  • Ik zie, ik zie wat jij niet ziet: Een heerlijk spelletje wat je op heel veel verschillende niveaus en manieren kan spelen. Zo kan je in plaats van het vertellen, ook je kind laten lopen naar het item wat hij of zij denkt. Hoe werkt dit spelletje? De ene persoon neemt een voorwerp in de ruimte in gedachten zegt: 'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en de kleur is ......'. De andere persoon zoekt in de ruimte dit voorwerp en benoemd het of loopt er naartoe. Lukt het om te raden welk voorwerp de ander had bedacht?

Voor de oudsten

  • Maak een sokpop: Dit idee is van het NJI gehaald. Wat heb je nodig: 1 sok, lijm, stift, knopen of pompons. Wat ga je doen? Zoek een schone sok uit de was, die lang genoeg is om je arm te bedekken. Zorg ervoor dat je een sok zonder gaten uitkiest. Schuif de sok over je hand en maak het je hand de vorm van de letter C. Stop de stok dan in de opening tussen je duim en vingers. Je sok zal er al een beetje als een sokpop uitzien. Maak met een markeerstift twee stippen, waar je de ogen wil hebben. En zet eventueel een derde stip voor de neus. Haal hierna de sok van je hand en plak op de stippen je pompons of knopen. Je kan hem ook nog verder versieren.
  • Hippe hovercraft: Dit idee komt van Kindkracht, zij leggen het idee een stuk beter uit dan ik hier zou kunnen. Inclusief foto's en stappenplan. Bekijk daarom deze link om aan de slag te gaan!
  • Kies een challenge: Op KidsFoundation TV kan je allemaal gave activiteiten en challenges kiezen. De video's duren ongeveer 1 minuut of korter, dus je kan er een heel hoop doen.