Vrijdag 3 april

03-04-2020

Een goedemorgen allemaal! Het is weer bijna weekend, dan zal je op dit blog activiteiten voor het hele gezin. Maar voor nu nog een dag activiteiten die je zelf kan doen. Heel veel plezier en volg ook het Instagram account @thuisdoenersblog én stuur een leuke foto van je activiteit dat vind ik dan weer leuk :)

2-4 jaar

Hoi hoi, wat leuke ideeën voor vandaag, lekker creatief, iets buiten en iets actiefs. Bekijk ze eens en kies iets leuks uit om vandaag te doen.

 • Wikkelen met karton en wol. Super leuk om te doen, in woorden uitleggen is een beetje ingewikkeld, dus daarom deze foto!
 • Kunstwerken met dierenschaduwen. Wat heb je nodig? Een speelgoed dier, papier en een potlood. Wat ga je doen? Leg het speelgoeddier voor het papier in de zon zodat de schaduw op het papier ligt. Pak hierna je potlood en trek de schaduw om. Haal hierna het speelgoed weg en bekijk je schaduw. Hierna kan je het inkleuren.
 • Pingpongbal blazen. Wat heb je nodig? Bekers, water, pingpongbal. Wat ga je doen? Vul de bekers tot aan de rand met water en leg de pingpongbal op het eerste bekertje. Blaas hierna de pingpongbal steeds een bekertje verder.

4-6 jaar

Hoi hoi. Vandaag weer wat leuke ideeën om vandaag te doen, vandaag in het thema 'het heelal'!

 • Ballonraket. Wat heb je nodig? Een touwtje, lege wc-rol, ballon, plakband en eventueel wat versierspullen. Wat ga je doen? Bind het touwtje aan de ene kant van de kamer vast. Versier hierna eventueel de wc-rol en blaas de ballon op, knoop hem niet dicht, maar maak hem dicht met eventueel een knijper. Plak de wc-rol op de ballon en haal het touwtje er doorheen. Je kan het uiteinde van het touwtje vastbinden of vasthouden. Laat hierna de ballon leeglopen en zie hoe de raket wegschiet.
 • Wollige maan maken. Wat heb je nodig? Wc-rolletjes, grijze of witte wol en een schaar. Wat ga je doen? Wikkel de wol rond 2 wc-rollen, lekker veel wol zodat de maan erg groot wordt. Wanneer je het een lekkere laag erop hebt zitten, haal je een touwtje tussen de rollen door en bind je deze vast. Knip hierna de draden door en haal de rolletje er tussen uit. Eventueel kan je het bijknippen.
 • En natuurlijk gaan we nog even actief doen. En wel met dit nummer van Minidisco, op reis door het heelal.

6-8 jaar

Een hele goede morgen. Hebben jullie al zin in het weekend? Bij deze weer een paar activiteiten om je dag te vullen.

 • Maak een vlot. Wat heb je nodig? Stokjes en touw. Wat ga je doen? Bind de stokjes met touw aan elkaar vast. Misschien heb je nog tijd over en kan je een mooie mast maken op de boot. Zo heb je een zeilboot gemaakt. Je kan hem uittesten in het bad of de gootsteen.
 • Experimenteer met kleuren. Wat heb je nodig? M&M's of Skittles, een bord en wat water. Wat ga je doen? Leg de M&M's op een bord en giet wat water in het bord. Bekijk wat er nu gebeurd.
 • Maak je eigen handen- en voetenpad. Bekijk de afbeelding hieronder hoe het eruit zou kunnen zien. Vergeet het ook niet te testen, want dat is stiekem het leukst!

8-12 jaar

Een hele goedemorgen! Hebben jullie het Instagram-account @thuisdoenersblog al gevonden? Stuur ook vooral een foto van wat je gedaan hebt, dat vind ik super leuk!

 • Maak een mooie armband. Weer net even anders dan de vorige keren. Bekijk deze video en maak een mooie armband of ketting.
 • Kettingreactie. Wat heb je nodig? Veel ruimte en allerlei spullen die om kunnen vallen. In de video hieronder zie je hoe het eruit kan komen te zien. Super tof als dit je lukt.
 • Wees lief voor je ouders en breng ze een kopje thee of koffie. Dat kunnen ze vast waarderen.