Vrijdag 5 februari

05-02-2021

Het is zo ver! De laatste dag thuisonderwijs. Misschien vind je het wel een beetje spannend om weer terug naar school te gaan, misschien heb je er heel veel zin in. In allebei de gevallen hier nog een paar leuke activiteiten om op deze laatste dag thuisonderwijs te doen. Veel plezier!

Voor de jongsten 

  • Nabouwen: In de klas tekenen we soms een voorbeeld wat de kleuters kunnen nabouwen. Dit kan thuis ook. Bekijk welke bouwmaterialen je hebt en teken iets wat je peuter of kleuter hiermee kan bouwen. Bijvoorbeeld een duplotoren of een treinbaan. Je kan het zo moeilijk en makkelijk maken als je zelf wilt.
  • Autobaan met schilderstape: Het mooie aan schilderstape is dat je het heel makkelijk weer ergens vanaf kan halen. Maak in huis een baan voor de auto's met schilderstape. Zo kunnen je kinderen met nieuw materiaal spelen en kun je daarna makkelijk samen opruimen.
  • Verven met watjes: Deze activiteit heeft eerder op dit blog gestaan, maar is wel super leuk. Hiervoor heb je nodig: watjes, knijpers, verf en papier. Wat ga je doen? Zorg dat de verf in een bakje of een schaaltje zit en maak de watjes vast aan de knijpers door ze te knijpen. Kleuters kunnen dit laatste ook al zelf. Dip hierna met het watje in de verf en druk het hierna op het papier. Dat is weer eens anders dan vingerverf of verven met een kwast.

Voor de oudsten

  • Herinneringspotje: Bedenk eens wat je deze periode allemaal voor leuke dingen hebt gedaan. Misschien heb je een nachtje bij Opa en Oma geslapen of heb je een hele leuke film gezien. Schrijf deze op, stop ze in een potje en bewaar deze herinneringen voor de komende tijd.
  • Proefjes: Zelf ben ik enorm dol op proefjes doen en zo allemaal dingen ontdekken. Op de site Proefjes.nl kan je allemaal hele toffe proefjes vinden. Kies hier wat leuks uit en laat me vooral even weten wat voor proefje je gedaan hebt!
  • Stop-motion filmpje maken: Een stop-motion film is een film die uit heel veel verschillende foto's bestaan. Deze film wordt gemaakt door iets of iemand een heel klein beetje te laten bewegen en daar dan een foto van te maken. Hieronder staat een heel leuk filmpje hierover. Maak er zelf ook één. Misschien met lego of playmobile. Succes :)