Vrijdag 8 januari

08-01-2021

Nog 1 dag en dan is het weekend. De eerste week thuisonderwijs zit er op! Hopelijk hebben jullie aan het eind van deze week een beetje kunnen ontdekken hoe het thuisonderwijs bij jullie werkt. Kies je weer een leuke activiteit uit?

Voor de jongsten 

  • Papieren foto's: Maak samen foto's van de mooiste knutselwerken die je gemaakt hebt. Dat ruimt lekker op en je hebt je kunstwerken voor eeuwig bewaard.
  • De vloer is lava: Bij ons op scouting echt een favoriete activiteit. De vloer is lava! Zelf zetten wij het nummer van de Snollebollekes 'De vloer is lava' op en wanneer er wordt afgeteld moeten de kinderen een plek vinden waar ze de grond niet raken. Maak wel even afspraken wat wel en niet kan, anders hangen ze straks aan de lamp.
  • Ballonnen plezier: Hoe leuk is het om een ballon op te blazen en hier allemaal activiteiten mee te doen. Houd de ballon hoog, sla de ballon over, tel hoe vaak je de ballon met je voet hoog kan houden en ga zo maar door.

Voor de oudsten

  • Brood bakken: Hoe lekker is het om morgenochtend het weekend te starten met vers brood? Bekijk deze link en bak een lekker brood met elkaar!
  • Kamperen in je eigen huis: Hoe kun je het weekend leuker beginnen dan met een slaapfeestje in je eigen huis? Schuif matrassen tegen elkaar aan. Pak een zaklamp en zoek samen een heerlijk plekje waar je je matrassen neer kan leggen. Goede nacht!
  • Bouw een raket: Wist je dat je een petfles kan laten vliegen? Let op, het laten vliegen moet je wel even samen doen, maar het versieren kan je helemaal zelf. Wanneer je de petfles gaat versieren is het belangrijk om de dop aan de onderkant te houden. Bekijk hierna samen met één van je ouders de onderstaande video en maak een mooie raket die echt kan vliegen!