Vrijdag 8 mei

08-05-2020

Lieve allemaal, bedankt voor het volgen van mijn blogs. Hopelijk hebben jullie er veel aan gehad. Vandaag de allerlaatste blog op dit platform. Natuurlijk blijven de blogs staan en kan je altijd even teruglezen. Veel plezier met deze laatste post!

2-4 jaar 

 • Op zoek naar beestjes in de tuin. Kijk eens onder de bloempotten en in het gras. Kan jij diertjes vinden die daar verscholen zitten?
 • Blaasparcours. Wat heb je hiervoor nodig? Washi- of schilderstape, een balletje van wol of iets dergelijks en een rietje. Wat ga je doen? Zet een parcours uit van tape en leg het balletje aan de start. Hoe snel krijg jij hem door het parcours?
 • Boekfiets liedje. Een paar weken geleden had ik dit liedje ook al genoemd. Alleen was ik toen de link vergeten. Dus bij deze de link van het liedje van de Boekfiets!

4-6 jaar 

 • Plonssteentjes. Steentjes hebben vaak een magische werking op kinderen. Zo heb ik hele stenen verzamelingen gehad toen ik klein was. Wat nog leuker is, is om ze in het water te gooien. Zoek een paar mooie stenen uit en zoek een plekje met ondiep water, anders kan je ook een emmer met water gebruiken. Gooi de steentjes in het water en kijk en luister wat er gebeurt.
 • Knutselen met melkpakken. Je hebt vast nog lege melkpakken thuis liggen. Hier kan je heerlijk mee knutselen. Op deze blog van Mamaliefde kan je een heel hoop ideeën vinden.
 • Dansen maar! En als laatst nog een leuke dansvideo over de Berenjacht! Door Dansen en Sporten op Terschelling.

6-8 jaar 

 • Wolkenfantasie. Wat heb je nodig? Wolken, (hopelijk zijn die er vandaag!) een handdoek en je eigen fantasie. Wat ga je doen? Zoek een lekker plekje buiten waar je de wolken kan zien. Leg je handdoek neer en kijk omhoog. Welke figuren zie jij allemaal?
 • Aardappelstempel. Hoe cool is het als je je eigen naam op een stempel hebt staan? Dit kan! Gebruik een aardappel om dit te maken. Hoe maak je een aardappelstempel? Snijdt een rauwe aardappel doormidden en gebruik een mesje of de achterkant van een lepel om de delen die je niet wilt stempelen weg te halen. In dit geval zorg je dus dat alleen de letters van je naam uitsteken. Denk van te voren goed na of je in spiegelbeeld moet schrijven om dit voor elkaar te krijgen!
 • WC-rollen gymnastiek. Een goede oefening om lekker in beweging te zijn. Pak een paar WC-rollen en leg een matje op de grond. Leg de WC-rollen aan je hoofdeind en ga op je rug liggen. Pak met je handen een rol en duw je benen recht omhoog, stop hierna de rol tussen je voeten en leg de rol aan de andere kant van de mat weer neer. Verplaats op deze manier alle rollen naar de andere kant van de mat.

8-12 jaar

 • Vriendschapsarmbandjes leren knopen. Wat heb je nodig? Touw en het filmpje wat je hier kan vinden. Wat ga je doen? Bekijk het filmpje en knoop mee. Aan het eind van de video heb je geleerd hoe je je eigen vriendschapsarmbandje moet maken.
 • Verven zonder kwasten. Oh nee, kan je de kwasten niet vinden? Geen paniek, je kan ook zonder kwasten verven. Wist je dat je met vorken mooie bloemen kan maken en met rietjes een steel kan stempelen? Zoek thuis naar nog meer materialen en probeer het eens!
 • Dansen met Dansstudio Sarah. Ook voor jullie is de laatste activiteit een dansje. Dit keer van Dansstudio Sarah. Dansen jullie mee?