Woensdag 1 april

01-04-2020

Hoi hoi, nee geen grap, ook vandaag weer een nieuwe blog voor jullie. Wees een beetje lief voor elkaar en maak alleen maar leuke grapjes!

2-4 jaar

Vandaag blijft het gelukkig droog, dus je kan ook weer lekker naar buiten toe met je peuter. Op het moment dat ik deze blog schrijf moet de persconferentie nog komen, dus houd rekening met de nieuwe maatregelen als die zijn afgekondigd!

 • Weven. Een activiteit voor de fijne motoriek, neem bijvoorbeeld een rooster en een bol wol of een lint. Weef de wol of het lint om de spijlen van het rooster heen.
 • Evenwichtsbalk op de grond. Hoe acrobatisch zijn jouw kinderen? Leg een stuk wol op de grond en laat ze er overheen lopen. Dit kan in wedstrijdvorm of met een steeds moeilijkere uitdaging. Bijvoorbeeld je tenen aanraken als je in het midden bent.
 • Verven met modder. Dat is weer eens even anders dan dat we gewend zijn. Pak wat aarde of zand en wat water. Mix dit door elkaar en pak een papier en een kwast of zelfs een takje. Modderverf in de aanslag en verven maar!
Weven met een rooster.
Weven met een rooster.

4-6 jaar

Goedemorgen! We zouden het bijna vergeten, maar het is gewoon 1 april vandaag. Hoeveel leuke grapjes heb jij vandaag al bedacht? Ken je het rijmpje 1 april-kikker in je bil? Laat dat nou net ons thema zijn, niet die bil, maar die kikker. Vandaag is het thema dieren.

 • Ga bijvoorbeeld op Berenjacht samen met papa of mama. Hoeveel beren zie jij in de buurt? Er zijn ook meerdere kaarten te vinden om beren te spotten, ik heb er ook één hieronder gezet.
 • Stempelen met dieren. Wat heb je nodig? Een beetje verf, een papiertje en wat plastic speelgoed dieren. Wat moet je doel? Stap met het dier in de verf en loop er daarna mee over het papier. Doe dit met alle dieren en zo maak je een prachtig schilderij.
 • Maak je eigen dierentuin. Wat heb je nodig? Speelgoed dieren of knuffels en van alles waar je mee kan bouwen, misschien heb je duplo liggen en anders kan het ook met papier. Wat moet je doen?  Bouw voor ieder dier een hok waar hij lekker in kan spelen en slapen. Hoe groter het dier, hoe kleiner het hok, toch?
 • En om af te sluiten nog een leuke dansvideo over dieren uit de dierentuin. Klik hier om naar de video te gaan.

6-8 jaar

Hey, psst, er zit een gat in je sok! 1 april! Een hele goedemorgen, hoeveel grapjes heb jij vandaag al uitgehaald? Wij gaan vandaag verder met het thema waar we gister mee geëindigd waren, namelijk proefjes.

 • Door een ballon heen prikken. Wat heb je nodig? Een ballon, wat afwasmiddel en een satéprikker. Wat moet je doen? Blaas de ballon op en leg er een knoopje in. Smeer daarna een beetje afwasmiddel op de ballon. Prik daarna de satéprikker op deze plaats door de ballon heen. Wat denk je dat er gaat gebeuren? En wat gebeurt er in het echt?
 • Een creatief proefje. Wat heb je nodig? Een blaadje, een schaar, potloden en een bak met water. Wat moet je doen? Knip een bloem, zoals je hem ook op het plaatje hieronder ziet.  Let ook goed op de blaadjes aan de zijkant. Vouw daarna de blaadjes naar het midden toe. Als wilt kan je de binnenkant van de bloem mooi versieren. Plaats hierna de bloem in het water en kijk wat er gebeurt, zie je jouw tekening verschijnen?
 • En als laatst een leuke video waarin ook een proefje wordt uitgevoerd. Erg leuk om te zien. Klik hier voor de video.
 • Ben je nog niet klaar met proefjes, kijk dan eens op proefjes.nl misschien zie je daar nog een hele gave truc om te doen. Vraag wel even aan je ouders of je die spullen mag gebruiken.

8-12 jaar

Goedemorgen! Ben je nu al klaar met die stomme 1 april grappen of ben je juist de beste grappenmaker in het huis? In beide gevallen heb ik hier weer een paar leuke ideeën voor jullie om je mee te vermaken!

 • Maak een aftelkalender tot je weer naar school kan. Op het moment dat ik dit schrijf, moet je persconferentie nog komen, maar ik weet zeker dat je op het Jeugdjournaal de juiste informatie kan vinden.
 • Even iets totaal anders, namelijk een video over wc-papier. Misschien hebben jullie het meegekregen, een paar weken geleden was er nergens wc-papier te krijgen, alles was weggehamsterd. Bekijk hier de volgend video van het Klokhuis over wc-papier.
 • Wanneer je toch even naar buiten gaat, doe dit dan met een groepje dat niet te groot is. Wat nog leuker is, is om tegen elkaar te spelen. Download het opdrachtenspel wat hieronder staat en ga op zoek naar de voorwerpen die hierop staan. Wie van jullie heeft als eerst alle voorwerpen gefotografeerd en in de Whatsapp groep gedeeld?