Woensdag 13 januari

13-01-2021

Dit blog schrijf ik op maandag , dus wat de exacte uitspraken bij de persconferentie zijn, weet ik op dit moment ook nog niet. Wel weet ik dat de kans best groot is dat de scholen helaas langer dicht blijven. Dit is natuurlijk enorm balen en we hopen allemaal dat dit zo snel mogelijk voorbij is. Tot die tijd blijven er blogs komen die allemaal leuke activiteiten bevatten. Kies je ook weer wat leuks uit?

Voor de jongsten 

  • Speelgoed op het menu: We gaan natuurlijk niet echt jullie speelgoed op het menu zetten, maar verzamel eens wat klein speelgoed. Leg deze in de ene bak en pak een serveertang. Pak nu met de seveertang het speelgoed vast en breng het over naar de andere bak. Lukt het al gelijk of moet je even oefenen?
  • Vegen in een vierkant: Het is natuurlijk enorm leuk om papa of mama te helpen in huis. Maak met schilderstape een vierkant op de grond en leg wat losse blaadjes op de grond. Je peuter of kleuter kan nu met een bezem alle blaadjes in het vierkantje vegen.
  • Sneeuwpoppen op papier: Een echte sneeuwpop zit er denk ik dit jaar in veel delen van het land niet in. Maar natuurlijk kan je wel een sneeuwpop op papier maken. Hiervoor heb je nodig: een blaadje met de vorm van een sneeuwpop hierop getekend, crêpepapier of watten en lijm nodig. Hierna scheur je de crêpepapier in kleine stukjes en maak je hier bolletjes van, met de watten doe je precies hetzelfde. Dan lijm je deze bolletjes vast binnen de getekende sneeuwpop. Hierna kan je hem versieren zoals jij dit wilt.

Voor de oudsten

  • Parcours vol met evenwicht: Er is niets leukers dan lekker naar buiten te gaan. Maak buiten met stoepkrijt een parcours en schrijf op verschillende punten opdrachten op. Bijvoorbeeld spring van punt naar punt met je handen op je hoofd.
  • Zelf bellenblaas maken: Via Jufmaike.nl heb ik een handig recept gevonden om zelf bellenblaas te maken. Dit is natuurlijk super tof om eens te doen. Je kan ook nog zelf een bellenblaasring maken door een ijzerdraadje om een stokje heen te wikkelen, mocht je er thuis geen een hebben.
  • Smoothies maken: In de winter is het misschien nog wel belangrijker om gezond te eten. Een gezonde smoothie met veel fruit kan hier goed bij helpen. Op de website van de Albert Heijn kan je een hoop recepten vinden. Smakelijk drinken!