Woensdag 20 januari

20-01-2021

Deze week is nu echt goed begonnen. Vandaag een halve dag aan schoolwerk om te doen. Dus genoeg tijd om leuke activiteiten te doen! Vandaag de leukste activiteiten die al eens online hebben gestaan.

Voor de jongsten 

  • Ouder-kind yoga. Er is ergens op de dag vast wel een momentje waar je samen kan relaxen. Bekijk bijvoorbeeld de onderstaande video van ouder-kind yoga en doe gezellig mee. Een leuke manier om te relaxen en samen te komen.
  • Auto teken pret. Deze activiteit kan op twee manieren. Of je rijdt de auto door de verf heen en daarna over het papier. Of je bindt zoals op de afbeelding hieronder een stift vast aan de auto en rijdt er dan mee.
  • Alle kleuren verzamelen. Een spel waar je lekker je energie bij kwijt kan. Wat is de bedoeling? Als spelleider noem je een kleur en geef je de deelnemers een bepaalde tijd om zoveel mogelijk voorwerpen van deze kleur te verzamelen. Bijvoorbeeld; je hebt 5 minuten om zoveel mogelijk spullen met blauw erin te verzamelen. Let op, het is wel verstandig om van te voren afspraken te maken over wat je wel en niet mag gebruiken.

Voor de oudsten

  • Natuurmandala. Wat heb je nodig? Allemaal voorwerpen uit de natuur: gras, steentjes, takjes. Wat ga je doen? Stal je verzamelde spullen uit en leg ze in mooie patronen, misschien leg je ze in een cirkel met vierkantjes erin. Verzin iets leuks! Wanneer je klaar bent, kan je hier een mooie foto van maken.
  • Bubble snake. Wat heb je nodig? Een lege plastic fles, een mesje, een washandje, vaatdoek of ander stuk stof, een teiltje water, elastiek die om de fles past en afwasmiddel. Wat ga je doen? Snijd de onderkant van de fles eraf, zodat je het tuutje aan de bovenkant wel houd! Bind hierna de washand (of iets anders) om de fles heen en maak het vast met een elastiekje. Meng hierna het afwasmiddel met het teiltje met water en doop je fles hierin. Blaas in het tuutje en tadaaa, je bubble-snake is klaar!
  • Confetti kanon maken. Wat heb je nodig? Een plastic beker, een schaar of een mesje, tape, hartjes en een ballon. Wat ga je doen? Snijd de onderkant van de beker er vanaf. Leg hierna een knoopje in de ballon zonder dat je hem opblaast. Knip hierna de bovenkant van de ballon af en tape deze om de onderkant van de beker heen. Stop de hartjes één voor één in je kanon en schiet ze weg.